gromusek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Dzis dostalem kompa z servisu zmienialem plyte glowna bo stara spalilem obecnie mam gigabyte GA-7N400S-L mam taki problem proboje wgrac windowsa pierwsza czesc instalacji co botuje z plytki idzie ok.. lecz nastepnej czesci czyli gdzie czyta z dysku i zgrywa z plytki nie da sie wlaczyc.. plyta glowna wywala komunikat ,,nie ma wgranego systemu operacyjnego'' czy cos w ten desen... (chodz o win XP) bylbym wdzieczny za jakie kolwiek rady.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 na jakim dysku instalujesz winde?? ATA czy SATA??? jesli sata to jest prawdopodobienstwo ze musisz wczytac na poczatku instalacji sterowniki do kontrolera - albo nforce albo sil (nie wiem jaki ta plyta ma kontroloer, ale chyba jest na ostatnim nforce2 tak mi sie wydaje) a jesli na ATA to sprobuj pogrzebac przy boot priority. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromusek Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Dysk jest na ATA baracuda 120gb.. gdzie dodkladnie jest te boot priority i czego tam szukac co przestawic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Dysk podłączony na master? nie ma bad sector`ów? To raczej nie jest wina mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gromusek Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 dysk podlaczony i wykrywa jako master badow chyba nie ma nie wiem nie sprawdzalem ale przed spaleniem plyty bylo wszystko ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...