JR0 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Chociaż o podkręcaniu tego procesora napisano już dość, nie znalazłem jednak odpowiedzi na mój problem. Otóż posiadam (w pracy, oczywiście - do domu czegoś takiego bym nie kupił <_< ) płytę ASUS-a A7N8X-VM/400. Jest to mała, całkiem fajna płytka, formatu mATX (oszczędnośc miejsca na biurku) ze zintegrowaną grafiką i bardzo skąpym BIOS-em. Mam też włożonego w nią Semprona 2500+, a jak wiadomo procesory te pracują nominalnie na FSB333. Płyta ASUS-a chociaz obsługuje FSB400, rozpoznaje procesor poprawnie i ustawia dla niego szynę na 166Mhz (333) A ja chciałbym aby ten procesor pracował z 200Mhz, ale niestety BIOS wyklucza jakąkolwiek intewencje w parametry chipsetu. Czy jest jakaś możliwość by np. drutmodem wymusić na procesorze pracę z FSB400 ? Albo może na MoBo wymusić pracę z częstotliwościa 200MHz ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Polecam tutaj zapytać http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=95926 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 sprawdź z pod win np cpucool/cpufsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...