bellum Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) no wlasnie mam to samo dysk 200 gb samsunga SP2014N na gwarancji nie mam jednego bolca oczywiscie dysk wykrywa i chrabocze nie ma mowy zeby win sie uruchomil co robic ? mam wtyczke od starego dysku SEAGATE BARRACUDA IV .. mialem 40 bolcow a teraz jest 39 .. czy mozna jakos dolutowac bez rozkrecania? czy koniecznie elektronike wykrecic? zdjęcie prawidłowego złącza PATA Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 no i dobra to nie byla wina pina bo go dolutowalem dysk stuka...nie wiem co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domban Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Moj dysk (WD1200JB) zachowuje sie podobnie a dokledniej: czasem (najczesciej podczas instalowania programow a w szczegolnosci sterownikow na partycji C) zaczyna wydawac dzwieki takie jak przy starcie komputera ale co 1-2s i nie da sie nic wtedy robic. Jak juz zaczyna sie tak zachowywac to pierwsza mysl: reset ale wtedy bios wykrywa normalnie ten dysk ale po chwil pisze: "DISK BOOT FAILURE PLEASE INSERT SYSTEM DISC AND PRESS ENTER" i nic sie nie dzieje. Pomaga dopiero wylaczenie kompa na ok 5min i po wlaczeniu wszytko jest ok. W czym moze lezec ten problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 tez tak mialem ale nie mowie ze tobie sie takie cos zrobi... mi wogole nie startuje nic wlaczylem program hutil i jest napisane busy bo dysk nonstop stuka ... przez caly czas. w biosie wykrywa go normalnie jako 200GB . mam taki wpis samsung VC100-33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 oczywiscie bez lutowania mozna sobie tez poradzic ;) u mnie jedna osiemdziesiatka, nie posiada 2 bolcow, rozwiazanie banalnie proste -> drucik z tasiemki ata polaczony z miejscem lutu bolca (to pozostalo) a drugi koniec druta bezposrednio z odpowiednie miejsce we wtyczce tasmy ata ma to 1 minus ;) niosac do kogos dysk, przewanie taki osobnik dziwi sie co tam z drutami kombinuje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 mozna jeszcze prosciej :P jezeli pin jest tylko ulamany ( tj zostal w plastiku a "wyrwal sie tylko kawalek ) , bierzemy kawalek igly wkladamy w tasme i juz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 wszystkie chwyty dozwolone wazne zeby dzialalo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...