cerfes Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) nie odsyłać do wyszukiwarki, bo NIC nie da się tu znaleźć tnz. na tym podforum same numerki w postach (zresztą burka się, że wyrażenie ma mieć co najmniej 4 litery - to co mam wpisać "geforce cztery emix czterysta czterdzieści?"? http://www.nvidia.com/page/geforce4mx.html - spis produktów w tej kategorii tutaj i wszędzie indziej jak byk stoi, że gf 4 mx 440 ma 64 MB pamięci. a ja mam model z 32MB (rzekomo DDR) :P naklejka jest, że 32MB DDR i ZAWSZE i WSZĘDZIE (każdy program diagnostyczny) pokazuje 32. ma brązową płytkę i srebrny (tylko z koloru oczywiście) radiator pomyślałbym, że to jakieś noname podróba, ale na płytce jest białe logo NVidia zastanawiam się, że jest możliwość, że część pamięci jest zepsuta i karta sama sprawdza ile ma i tyle alokuje, ale nawet na pierwszym ekranie po włączeniu kompa pokazuje 32MB. zdjęć nie mam na razie, ale jak by ktoś chciał, to mógłbym jakoś zrobić pytam jako ciekawostka, czy ktoś kiedyś takie cudo spotkał? edit: everest twierdzi, że producentem karty jest firma pine technology, ale nie mogę znaleźć strony tej firmy Edytowane 16 Września 2005 przez cerfes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noras9 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Taka karta nie istnieje.Poprostu ktos sprzedal karte z wgranym biosem ,w ktorym obizyl pamiec o polowe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerfes Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) naklejka z tyłu karty: ordering code: PV-T17K-Lt V.1.0 W04/02 GeForce4 Mx440 32 MB DDR Tv-out AGP VGA Made In China S/N: DDH042971 oryginalna nalepka czyli jednak fabryczne 32MB spisałem też inne mumery, zaraz poszukam w googlach. szczególnie pamięci zobaczę jakie są ciekawy też jest napis na drugiej naklejce: apperatus claims of US patent (kilka numerów) for limited viewing uses only Edytowane 16 Września 2005 przez cerfes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Ciekawy eksponat. Ale ze DDR ma to nic nadzywczajnego. Byly modele nawet 128 MB DDR, ale 64bit :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 ciekawa sprawa musze przyznac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Taka karta nie istnieje.Poprostu ktos sprzedal karte z wgranym biosem ,w ktorym obizyl pamiec o polowe :P 1651305[/snapback] Wyjdź stąd i prosze Cie nie wracaj. No cóż, całkiem niedawno była nawet karta 32biotowa...różne wałki się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerfes Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 podobnież czasami sprzedawali wadliwe karty z fabtyki z innym biosami. tzn. jak np. któraś kość nie działała, to wyłączali jedną parę i zostawało 32MB. sprzedawali je nie na rynek detaliczny tylko do firm itp. a ta jedna jakoś trafiła do mnie :) jak będę miał czas po weekendzie, to jeszcze poszukam po necie informacji. jak będe miał aparat, to zrobię fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 to więc kiedy obnizyli pamięc o połowe były problemy włączeniem monitora po zainstalowaniu sterownika do nvidia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 te, misiu powyzej, wez lepiej uzyj przecinkow. W ten sposob zdanie bedzie zrozumiale. Odnosnie tematu, to mam wrazenie, ze karta po prostu ma uszkodzona pamiec, wiec zostal wgrany nowy bios. Podejrzewam, ze jest to sytuacja analogiczna do Athlonow, ktore po obcieciu czesci kaszy stawaly sie Duronami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...