plazma_128 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Pomóżcie, sformatowałem u kumpla dysk na Partition magic 8.0. Po włożeniu go do swojego kompa i próbie instalacji XP eka program ładuje się a po przeładowaniu znowu wznawia instalację, po przełożeniu go do drugiego kompuera widzi dysk w dwóch partycjach wraz z jego zawartością ale w partition magic występuje już jako uszkodzony i nic się w tym programie nie da zrobić..ufff.. ciągne dalej.. użyłem wersji demo table doctora który wyświetla komunikat "boot sector error" .. jak to naprawić ? Nie stac mnie na pełną wersję w/w programu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 A low format próbowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Spróbuj HDD Regenratorem go potraktować, albo oprogramowaniem serwisowym do dysków twardych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Pomóżcie, sformatowałem u kumpla dysk na Partition magic 8.0. Po włożeniu go do swojego kompa i próbie instalacji XP eka program ładuje się a po przeładowaniu znowu wznawia instalację, po przełożeniu go do drugiego kompuera widzi dysk w dwóch partycjach wraz z jego zawartością ale w partition magic występuje już jako uszkodzony i nic się w tym programie nie da zrobić..ufff.. ciągne dalej.. użyłem wersji demo table doctora który wyświetla komunikat "boot sector error" .. jak to naprawić ? Nie stac mnie na pełną wersję w/w programu :mur: 1653019[/snapback] Piszesz , że po przeładowaniu wznawia instalację . Czy po restarcie zmieniasz bootowanie w biosie płyty głównej na HDD-0 , zamiast CD-ROM ? Zastosuj na nim program WDClear . Nie stosuj do nowych dysków low-formata , bo możesz go stracić bezpowrotnie . Nowe dyski mają blokadę i przy próbie wykonania , mogą się wydarzyć różne nieprzewidziane zjawiska do padu dysku całkowicie włącznie . A tak poza tym , to kto zrobił prawdziwego low-formata w warukach domowych bez właściwego sprzętu ? Zna ktoś takiego osobnika , bo ja nie . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...