Skocz do zawartości
poca

Geforce 7800 Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam karte grafiki Msi 7800gt i monitor Belinea 103055 17" po zainstalowaniu karty moim oczom ukazal sie rozmazany obraz w windows (1280x1024 -85Hz) a co gorsze ze jak wlaczylem gre (800x600 -144hz ) rozmazanie obrazu przeroslo moje oczekiwania (szkoda oczu)

Wczym tkwi problem dodam ze posiadalem wczesniej grafike 6600gt i obraz byl ostry nawet na 144hz

Karta ma dwa wyjscia DVI a monitor jest podlaczony przez przejsciowke do dvi

Pomocy bo juz niewiem co robic !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam karte grafiki Msi 7800gt i monitor Belinea 103055 17" po zainstalowaniu karty moim oczom ukazal sie rozmazany obraz w windows (1280x1024 -85Hz) a co gorsze ze jak wlaczylem gre (800x600 -144hz ) rozmazanie obrazu przeroslo moje oczekiwania (szkoda oczu)

Wczym tkwi problem dodam ze posiadalem wczesniej grafike 6600gt i obraz byl ostry nawet na 144hz

Karta ma dwa wyjscia DVI a monitor jest podlaczony przez przejsciowke do dvi

Pomocy bo juz niewiem co robic !

To zapewne wina tej przejsciowki, sprobuj z inna, mialem kiedys to samo, paskudzila obraz na maxa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wycisnąłem ostatnie soki z grafy (tak mi się przynajmniej wydaje).

Rezultaty są takie:

3dM01: 31804

3dM03: 19043

3dM05: 8870

Linki do ORB'a w sigu.

Jedyne co mogę jeszcze zrobić, to mod ołówkowy na pamięci. Ale to może kiedyś.... choć 9k kusi ;)

Pełny setup, gdyby kogoś to interesowało:

Dołączona grafika

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to trzeba pomęczyć CPU bo to jest teraz wąskie gardło

ja przy 520/1245 mam ledwo 8400, chyba 8410 czy jakoś tak :(

CPU teraz leci na 2.4 wyżej chwilowo sie nie da - dupne mobo :/

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dem moze zrobisz testy z credits w cod2?? Najlepiej ustawienia w sterach HQ + 4xAA + 16xAnizo. Jestem bardzo ciekawy jakie uzyskasz wyniki.

Ja u siebie na grafie 430/600 w rozdzialce 1280x1024 mam:

2005-12-09 15:31:04 - cod2sp_s

Frames: 9059 - Time: 342931ms - Avg: 26.416 - Min: 14 - Max: 126

Warunek puszczenia credits to zakonczenie gry :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już to pisałeś nie rób śmietnika z forum.

A tak wogóle to twój znaojomy prędzej ci poleci jakiś sklep

Greg ile ty masz lat?czy tu same chlopaki z gimnazjum sa ?skoro zadaje takie pytanie to chyba nie bez powodu:)wiem ze pare osob z forum cos tam sprowadza czasami z USA wiec jesli znacie jakis dobry sklep to napiszcie !z gory dzieki! i jeszcze jedno pytanie ten x1800xl faktycznie jest duzo wydajniejszy po podkreceniu chodzi mi o wydajnosc w grach czy widac roznice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty człowieku gadasz walisz prawie post pod postem z tym samym pytaniem :!: a nie mineły nawet 2h :!:

btw. nie wyjeżdżaj z takimi tekstami.

A poza tym to już jest OT więc wypad stąd z tym pytaniem :!:

A jak sie nie podoba nikt cie tu nie trzyma.

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty człowieku gadasz walisz prawie post pod postem z tym samym pytaniem :!: a nie mineły nawet 2h :!:

btw. nie wyjeżdżaj z takimi tekstami.

A poza tym to już jest OT więc wypad stąd z tym pytaniem :!:

A jak sie nie podoba nikt cie tu nie trzyma.

bez komentarza :)piszesz jak nastolatka a podpisujesz sie greg :lol2: po co mi piszesz ze dwa razy napisalem ?odznaczenie dostaniesz za to? (skad ty mozesz wiedziec czy moj znajomy jakies sklepy zna?jesli nie znasz sklepu to po co sie odzywasz ? moje pytanie aktualne !nie pisze bo juz dwa razy napisalem a jak wspomne trzeci raz to mnie dziecko udusi :lol2: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez komentarza :)piszesz jak nastolatka a podpisujesz sie greg :lol2: po co mi piszesz ze dwa razy napisalem ?odznaczenie dostaniesz za to? (skad ty mozesz wiedziec czy moj znajomy jakies sklepy zna?jesli nie znasz sklepu to po co sie odzywasz ? moje pytanie aktualne !nie pisze bo juz dwa razy napisalem a jak wspomne trzeci raz to mnie dziecko udusi :lol2: pozdrawiam

Poziom twojej inteligencji najwyrażniej daleko siega w tyle czasów kamienia łupanego. Masz jakis kompleks niższości bo takie odniosłem wrażenie ? Tak trudno użyć mózgu? Nie zastanawia cie to czemu ci nikt nie odpowiada? Tak trudno samemu sobie poszukać np. przy uzyciu google ? a nie odrazu walisz bezsensowne pytania na forum :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daje linka do ostatniego save'a jakiego mi zapisal. Jest autosave mam nadzieje ze wystarczy.

http://rapidshare.de/files/9123520/rhine-levelend.svg.html

:wink: pozdrawiam

Zaraz, chwila, moment ;]

Mam wybrać Credits?:>

Przez pare minut leciały mi same napisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie nie ma to jak trafic na oszolomow zapytac sie nie wolno :) ludzie po to jest forum zeby sie pytac!kogo mam sie zapytac jak nie uzytkownika 7800gt czy jest lepszy od 1800xl? albo gdzie jest najtanszy sklep skoro tu duzo osob z usa sprzet sciaga!dzieciaku gdzie ty kompleks nizszosci zauwazyles?chyba ty masz bo mi by do glowy nie przyszlo kazac komus wypadac z forum:)co to wasze forum?uwazam temat za zakonczony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bench COD2 Credits :) na takich ustawieniach jak pisalm chemiczny :P

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg

13229, 348451, 17, 137, 37.965

pozdr :)

:blink:

Nie ze watpie w wynik ,ale czy gra byla czysta bez zadnych przyspieszaczy (jakies zmiany w config)??

Jak wroce na chate to zapuszcze test z ustawieniami grafy powiedzmy 470/600...moze sie uda :wink: pozdrawiam

BTW. @Poca napisy beda leciec ale jak skonczysz gre to bedzie jeszcze widac takie demo gry...

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi