melonowy Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Otoz posiadam Samsunga SpitPoint 160 Gb/8mb cache. Dysk chodzi jak złoto, jest szybki cichy itd tylko jedna rzecz mnie denerwuje. Jak na przyklad zatrzymam sie dluzej na jakies stronie i czytam powiedzmy Arta i potem chce przesc od razu na pulpit to musze czekac kolo 5 sek. az dysk "sie uruchomi". Slychac wtedy jego prace, bo normalnie wyglada to tak jakby sie wylaczal. Wkurza mnie to bo jak gram np. w diablo 2 i chce szybko gdzies odbiedz i zmieniaja sie tekstury to dostaje cos jakby gigantycznego LAGA i dopiero po kilku sekundach - jak juz dysk zacznie pracowac- moge grac dalej. Jest to szczegolnie upierdliwe gdy gram na battlenecie... mozna zostac wtedy szybko ubitym :/ Stery do kontrolera IDE to IDE SW z płytki ze sterami do mobo od abita (nvidia). Dane dysku SP1614N w necie z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam W Windowsie, w Opcjach zasilania masz ustawiony jakiś czas wyłączenia dysku twardego? Pozdrawiam, MBX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Sprawdzalem to kilka razy.. jest ustawione na nigdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Nie znalazlem takiej opcji :(( ehh wkurza mnie ten dysk.. Ma ktos jeszcze jakis pomysl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Zaraz to sprawdze :D EDIT: Niestety nie ma u mnie takiej funkcji :( jest tylko power suspend mode (np suspend to ram ) nie bylo nic zwiazane z HDD Edytowane 19 Września 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...