mastersit Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Mam maly problem i zwracam sie do was o pomoc z wybraniem laptopa. Interesuje mnie kazda wasza opinia na temat tych laptopow, a takze firm ktore je wypuscily tzn. prblemy z nimi, gwarancja itd. A oto i one: 1. HP Pavilion ZV6130 http://www.circuitcity.com/ssm/HP-Pavilion...roductDetail.do 2. Acer Aspire 5002WLMI http://www.circuitcity.com/ssm/Acer-Aspire...roductDetail.do Bedzie potrzebny do pracy w programach cad/cam, ale glownie jako komp do codziennej pracy tzn. ogladanie fimow, internet, moze jakies gierki, Kupuje go w usa wiec chcialbym zeby byl na czasie przez pewien okres czasu i byl zadowolony z niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=129423 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Można fajny zestawik złożyć na stronce hp. To jest niezła opcja w stanach, bo konfigurujesz PC jaki chcesz, przysylają Ci go i zazwyczaj masz jakieś bonusy :D link tylko dobrze patrz na to, pod jakie oferty podejdziesz. Ja kupiłem lapka stamtąd i jestem b. zadowolony. Aha i w niktórych stanach nie ma podatku, a w innych jest = 8% A co do kupowania online, to podatek liczy się co do miejsca do którego zamawiasz. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syncro Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Ja bym kupił HP bo z Acerem bywa róznie jednym wszystko chodzi drugim nie ja posiadam równiesz Acera jaki model pisze w opisie jak narazie po 2-miesiecznym uzytkowaniu jestem na 90% zadowolony akurat w moim mam tylko zastrzezenia do tandetnej nagrywarki DVD jak narazie wypala wszystko ale ma problemy z czytaniem orginalnych krązków takich jak Toca Race Driver 2 poprostu wtrakcije rozpoczecia wyscigu zawiesza sie naped DVD nie komp i dlatego radził bym HP chociasz W stanach moga być Acery z wyszej półki nie tak jak w polsce sprzedają to co inni niechcieli w innych krajach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastersit Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Dzieki za odpowiedzi, jesli ktos moze to niech napisze ktory jest lepszy, ktory ma wieksze mozliwosci Acer ma 1GB RAMu, Turion 64 i slaba grafike. HP ma Athlona 64, Radeona 200 i 512 RAMu I jesli ktos sie dobrze zna to niech mi wyjasni o co chodzi z tymi: ExpressCard/54 slot, oraz jaki jeszcze maja te laptopy mozliwosci i ciekawe bajery tzn. polski opis wszystkich ciekawych podzespolow. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Ja bym brał zdecydowanie hp. Jakość wykonania, solidność, to się bardzo liczy. Co do konfiguracji, to powiem tak : HP (ten którego wskazałeś) ma trochę mocniejszego procka, bardziej też zjadającego baterie. grafika X200 o ATI jest ok. Nie jest to coś dla zapalonego gracza, ale jak na laptopa wystarcza, do plusów na pewno można zaliczyć wsparcie dla DX 9.0 . ten ExpressCard, to pewno typ jakiegoś nowego złącza, dokładnie się nie interesowałem, ale nie zaszkodzi mieć :) . No i jeszcze raz polecam w pobawienie się konfiguracjami na stronie HP, tam możesz złożyć sobie naprawdę fajnego laptopa całkiem tanio. Mozesz spróbować np. złożyc Turiona z 1 GB RAM i z grafiką x200. Testowo taki zestawik złożyłem i wyszło tyle samo, co za tego athlona 64 z 512 MB RAM . Tylko ekran mniejszy (ale laptop ogólnie leciutki) Mozna też taniej złożyć, pokombinuj pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...