Skocz do zawartości
melonowy

Wc W Big Towerze

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż dorobiłem się wreszcie big towera, ot taka stara buda wykonana z grubej blachy, skrzynka wazy ze 20 kg ;p Nigdy wczesniej nie mialem stycznosci z WC i dlatego prosze o pomoc. Ten big tower bedzie gruntownie przerabiany, wycinane beda wszystkie grile, przerabiany front panel + oczywiscie dwa okienka i grawerka heh. Poniewaz bedzie to "projekt" długo terminowy pomyslalem ze w miedzy czasie moglbym zlozyc WC. Mialoby ono byc nastawione absolutnie na cisze i poniekad wydajnosc by moglo bez problemu ciagnac tego kompa co w sigu, a w przyszlosci A64 Venice@2700MHz. Chce kompelksowego rozwiazania dla CPU,NB i GPU i zeby to wszystko zmiescilo sie wewnatrz budy (bo nie chce mi sie bawic w jakies chlodnice czy zbiorniki na zewnatrz i wyprowadzanie wezy). Czekam na wasze propozycje tj. prosze podac dokladnie jaki blok i na co, chlodnice, weze itd łącznie z kosztami. Widzialem topic wczesniej ktos pytal juz o koszta WC ale chcialbym zebyscie podeszli zupelnie indywidualnie do tej sprawy, tak od nowa :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie tak jak przedmówca! A na twoim miejscu to bym sie nawet nie zastanawiał czy wc sie zmiesici do big towera ... to chyba oczywiste.

A co bede ci pisał co masz kupic ... zerknik na mój układzik, w mniejszej budzie - medium tower! Polecam z tego każdą część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

melonowy napisał(a):

Chodzi mi o to byscie mi pomogli to jakos zaplanowac.. podkreslam nie mam zadnych doswiadczen z WC

1659641[/snapback]

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=113854

Prosze bardzo. Masz multum zdjęć. Napewno coś wymyslisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

melonowy napisał(a):

[...] podkreslam nie mam zadnych doswiadczen z WC

1659641[/snapback]

jeżeli nie masz doświadczeń z wc, to proponuję tak jak przedmówcy, poczytać forum, bo znajdziesz tu wszystko, co powinieneś wiedzieć. co więcej - znajdziesz wiele różych rozwiązań i po zapoznaniu się z nimi, będziesz mógł zdecydować, które ci odpowiadają a które nie i podjąć decyzję nt twojego wc.

zakładanie takiego tematu nie da ci odpowiedzi, bo nikomu nie chce się odpowiadać po raz n-ty na te same pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi