zibis_75 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Mam mały problem z kartą grafiki GF2 MX 400. Na początek moja konfiguracja: płyta GA-8IPE1000-G, CELINA 320 D, 2X256 DDR APACER, dysk SATA WD 80 GB + SAMSUNG 30 GB, nagrywarka DVD NEC + CDRW LG, zasiłka 350 W Megabajt (nawet trzyma napięcia <oprócz 3,3 V- jakieś 2,9>) grafika jak w tytule. Karta miała fabrycznie tylko radiator. Założyłem na nią mały wentyl na wszelki wypadek. Dzisiaj czyściłem kompa i zdjąłem wentylator z karty i komp się strasznie przycinał . Sprawdziłem grafe i była gorąca więc założyłe ten wentylator co był wcześniej. Dzisiaj będę miał GF 6600 ale stara ma być używana w kompie w pracy u kolegi więc nie wiem czy się nadaje czy już tylko śmietnik ją czeka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Karta powinna być dobra tylko zmień pastę pod radiatorem (bo pewnie stara i do duszy). A co do zakupy karty graficznej to zmień zasilacz bo możesz długo kompem się nie nacieszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibis_75 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Miałeś racje co do tego MXa . Zdjąłem radiator a tam może i troche pasty było ale nie na całym procesorze tylko na środku i to bardzo mało. Dam nową i powinno być dobrze. Swoją drogą to karta jest "made in china " więc wszystko jasne. Dzięki za rade. Włożyłem już tego GF 6600 i jest super nawet bez kręcenia. Zaraz zrobie test jakimś smarkiem . Na starej grafie zrobiłem 3dmark2001 i jak zobaczyłem wynik to sie załamałem (2600 pkt.). Na starej grafie nie chciał mi sie krecić procek.Ledwo mogłem go wykręcić do 2,9 giga a teraz poszedł bez mrugnięcia na 3,2 (celina D 2,4 GB). Mam tylko mały problem ze sterami do tego 6600. W menadzerze pokazuje mi że nie może zainstalować WDM Video Capture. Ktoś wie o co w tym chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Czyli masz tv in możesz przechwytywać obraz. Zmień zasilacz !!! bo Ci się spali i może przy okazji coś pociągnąć za sobą (proc mobo karta graficzna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 . Swoją drogą to karta jest "made in china " 1664832[/snapback] To ze jest made in china nie oznacza ze jest gorsze :blink: wiekszosc produktow jest produkowanych w azji0 zazwyczaj w chinach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibis_75 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Zgodnie z zaleceniem szukam juz zasiłki. Może ktoś cos zaproponuje za rozsądna cene bo sie wykosztowałem na grafike i troche pusto w kieszeni a żona juz marudzi że tylko w kase wydaje na komputer.Maksymalnie moge wydac 100 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Zgodnie z zaleceniem szukam juz zasiłki. Może ktoś cos zaproponuje za rozsądna cene bo sie wykosztowałem na grafike i troche pusto w kieszeni a żona juz marudzi że tylko w kase wydaje na komputer.Maksymalnie moge wydac 100 pln. 1665214[/snapback] może jakis GF3Ti200? albo radek 9200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 On szuka zasiłki nie karty graficznej. Fortron (300 w minimum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 może jakis GF3Ti200? albo radek 9200? 1665226[/snapback] Grzesiu on szuka zasilatora :wink: Myślę,że jakieś modecomy/huntkeye po allegro dobre chodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibis_75 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Jutro poszukam po sklepach tego FORTrONA (ewentualnie MODECOMA) ale ten drugi jest droższy a mi zależy na każdej złotówce. Dzięki wam ludziska za dobre rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Wszystko teraz jest MADE IN CHINA wiec sie nie przejmuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...