Skocz do zawartości
Dusz

Uszkodzony Monitor I... Oszust ?

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec, mój problem wydaje mi sie inny niz wszystkie. dostalem monitor; 17 cali LCD uszkodzony troche, mianowicie po wlaczeniu przez 10 min. dzialal normalnie, potem wylaczal sie co jakis czas na sekunde, potem coraz czesciej i czesciej az w koncu nie mozna bylo na nim nic robic. Oddalem go do naprawy, w okolicy byl tylko jeden czlowiek ktory sie tym zajmuje. Znany jako kanciarz. ja nie znam sie na tym wogole, a koles to chyba wykorzystal i powiedzial ze to matryca i ze zamowil gdzies nowa matryce( na poczatku mowil ze to pewnie przez zasilacz, potem zmienil zdanie). Boje sie ze wyciagnie ode mnie kupe kasy. Z tego co slyszalem to nie przez matryce tylko jakas inna czesc ktora sie przegrzewa i przez to te problemy. Nie wiem moze to naprawde wina matrycy, nie chce kolesia pochopnie osadzac. Doradzcie mi prosze czy moze to byc spowodowane uszkodzeniem matrycy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak moze byc to uszkodznie matrycy (miałem philipsa 15 który mroził obraz lub znikał wogóle)

Zjawisko znikało po zdjeciu obudowy ( mniejsza temperatura wewnatrz monita)

Zasilacz tez jest czesto przyczyna takiego zachowania sie monitora.Ale chyba jednak nie ale

( na poczatku mowil ze to pewnie przez zasilacz, potem zmienil zdanie)

Jak juz odbierzesz to sprawdz czy zasilacz nie "smierdzi " nowościa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi