Skocz do zawartości
krzysztof_seph

Lutownice

Rekomendowane odpowiedzi

tak sobie czytam wasze za i przeciw w wyborze lutownicy, to może jednak pomożecie wybrać jakąś lutownice początkującemu? coś z allegro ? na początek do lutowania prostych układów, kabelków czy do prostych napraw w domu. tak do w przedziale 50-70 pln icon_wink2.gif

może ta lutownica z posta wyżej ? Wyglada ciekawie jak na produkt za 30 zł :) Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok więc stacja doszla, działa trzyma temperaturke bardzo ładnie - ustawie np na 250 to trzyma w zakresie 250-252 st.

Tak wyglada nie smiac sie - warunki polowe chcialem szybko przetestowac :P.

Dołączona grafika

Posanowilem ja przetestowac, mam telefon sl45i niestety padl mi w nim zasieg, ale kupilem na allegro za 5 zl 2 plyty glowne z czego jedna byla sprawna :).

Druga ktos brzydko potraktowal i wywalil z niej konektor do anteny zewnetrznej, i zrobil jakies dziwne obejscie przez co plyta nie miala zasiegu. Postanowilem przelutowac konektor z mojej starej plyty z uwalona koncowka mocy ;).

Dawca juz po wylutowaniu konektorka:

Dołączona grafika

Pacjent pokrzywdzony przez poprzedniego wlasciciela

Dołączona grafika

Po operacji :P

Dołączona grafika

Efekt - pacjent żyje i działa !! :D

Dołączona grafika

Troche krzywo wlutowalem konektorek, ale jak na pierwszy raz oszlo szybko i gladko :)

Stacja fajna jestem zadowolony, jutro sie zabiore za reanimowanie jednego microstara z zimnym lutem pod NB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i bawie sie caly czas stacja - fajna zabawa. niestety plyty na kt400 nie udalo mi sie odratowac z mojej winy :] za krotko grzalem i jak ruszylem nb to odszedl ale z kilkoma "padami" czy jak to sie fachowo nazywa ;).

Za to okazalo sie ze wspomniana wyzej slka ma poza problemai z zasiegiem problemy z ladowaniem to postanowilem przelutowac koncowke mocy z niej do mojej oryginalnej plyty glownej z padnieta koncowka - wszystko poszlo pomyslnie :).

Kolejny pacjent to nokia 6310 bez zasiegu.

W ramach cwiczen wylutowalm koncowke mocy, polozylem nowa cyne i wlutowalem spowrotem - jakie bylo moje zdziwienie jak telefon odzyskal zasieg :D.

Lutowanie malych ukladow to bajka wystarczy polozyc w miare dokladnie na miejsce i grzac a uklad sam sie ustawi w odpowiednim miejscu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi