Skocz do zawartości
tanx

Komp Za 800zł Bez Hdd, Grafiki, Napedów Cichy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam fx 5700, DVD, HDD 80 segate serial ata, i za max 800zł chce miec kompa do netu, sluchania filmów, czasem jakiegos pogrania np. hl2 itp. Komp ma być cichy, wręcz niesłyszalny, gdyz bedzie dzialal 24/7!!!!a mi za bardzo nie wolnmo zostawiać kompa na noc, wiec nikt nie moze slyszec :mur:

Myśle o czymś takim:

sempron 2800+ 64bit + zalman

ABIT NF8(b. zalezy mi na OC)

Arctic 6 rev. 2 na grafike

512mb twinmos cl 2,5 czy moze lepiej doplacic jescze 70zl i mic pamici 500mhz??

Co sądzicie o tym, co dodać, co ująć, komp ma być niesłyszlany!!!

Warto się pakować w 1gb ramu?? Komp bezie też służył do linuxa i do photoshopa itp.

Pozdro!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Części:

Procesor: Semptron 2800+ 64Bit BULK/OEM 274zł

Płyta główna: Gigabyte GA-K8U - 225zł

Pamięć RAM: 512MB RAM PC3200 CL2.5 - 198zł

Chłodzenie:

Procesor: Spire KestrelKing V SP792B12-U - 22 dB - 52zł

Karta graficzna: AC Silencer NV6 (Rev. 2) - 18dB - 69zł

I mamy komplecik za 818zł, ale możesz go dostać w tanim punkcie za ~760zł.

Jeśli wentylator na płycie głównej będzie za głośny (jeśli będzie... bo w Komputroniku nie podali głośności) to kup coś z tego.

Co do pozostałych części - masz zamiar wyciszyć również dysk? Profilaktycznie powiem, że jedyne sensowne wyjście to mata wyciszająca - jednak sprawdza się ona tylko przy CHŁODNYCH dyskach, bo owa mata robi jeszcze za "sweter"...

Edytowane przez Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiam, cikewa konfiguracja, jedno pytanko, bo napisalem ze zalezy mi na OC, a ten gigabyte to chyba nie nalezy do dobrych czy nie lepiej doplacic 70zl za abita i smigac??

Co do HDD to jak zauwazyłeś mam w swoim obecnym kompie identycznego segate tyle ze 120gb, w sklepie gratis dorzucili mi mocowanie w 5,25 i taki duży złoty radiator na dysk i jest naprawde cichy(jak nie pracuje, bo w nocy przeciez nie ma duzo pracy ;) )Do 2 też i to dorzucą wiec chyba bedzie spoko......

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki zasilacz byście polecili do tego zestawu do 100zł, jkakosc wykonania nie ma za bradzo znaczenia liczy się tylko zeby był CICHY bo tego o moim chieftecu ni powiem, co sadzicie o fortonie 350 big fan?? Podobno bardzo cichy, ew czy warto wziaść tagana 330(tzreba dołożyć 100zł)i rzeczywiście on będzie NIESŁYSZALNY??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ukrywam, ze nie chce placic za kompa i 1/3 za zasilke............

Kurde, teraz to tzreba tyle placic za cicha zasilke co sie porobilo, ja 2 lata temu mialem kompa P4 2,8 1gb ram fx 5600 i mi ciagnęła zasiłka z budy impet 300w i mam ją do dzis(lezy w szafie, gdyz jest za slaba ;( ) i naprawde jest nieslyszalna............ale czy sa jeszce teraz zasilacze ktore se naprawde ciche i kosztuja do 100zl????Mój chieftec za którego dalem 250zl jest tak glosny że to szok, spodziewalem sie total;nej ciszy a dostalem.............jak na moje wymagania suszare, nigdy nie kupie chiefteca.

Aco sądzicie o modecomie big fan czy to tez jest cos w stylu mojej zuszary chiefteca.........?? :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi