dziadek lucek Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witajcie dzis kupiłem na giełdzie komputerowej nowy dysk. MAXTOR 120,0 GB 7200 2MB ATA 133 . Podłączyłem go wszystko cacy aż do chwili rozruchu. Dysk jest strasznie głośny. Czy tak powinno byc czy MAXTROY są aż tak głosne ? Jeśli znacie jakis sposób aby go wyciszyć to pomózcie bo mnie szlag trafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witam Zajrzyj tutaj. Pozdrawiam, MBX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=155032 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witajcie dzis kupiłem na giełdzie komputerowej nowy dysk. MAXTOR 120,0 GB 7200 2MB ATA 133 . Podłączyłem go wszystko cacy aż do chwili rozruchu. Dysk jest strasznie głośny. Czy tak powinno byc czy MAXTROY są aż tak głosne ? Jeśli znacie jakis sposób aby go wyciszyć to pomózcie bo mnie szlag trafia. 1667885[/snapback] Upewnij się czy dysk nie przenosi drgań na obudowę. Wyciszyć możesz wieszając go w koszyku na napędy optyczne na jakich sznurowadłach lub coś w tym rodzaju (wężyki od kroplówek świetnie się nadają). Sądząc po 2MB kaszy to ten Twój Maxtor to jest DiamondMax 9 który do najwydajniejszych nie należał, w dodatku jest głośniejszy niż DiamondMax 10 (8MB cache). IMO próbuj go wymienić bo szrot Ci wcisnąli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Wyjełem dysk i położyłem na chwile na poduszcze faktycznie. Był niesłyszalny. Czyli moja obudowa potęguje drgania. Można temu jakoś zapobiec ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...