Skocz do zawartości
Clock

Grafika Do 350 Zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka karte graficzna najlepiej wybrać do 350 zł

Za tą cene mniej więcej mozna kupić radeona 9600PRO tylko nie wiem czemu ciągle w różnych postach ludzie polecają Radeona 9550?

W każdym razie zastanawiam się nad GeForcem FX5900ZT 128MB/256bit TV/DVI AGPx8

tylko zastanawia mnie jeszcze czym się rózni ZT od Xt i która wersja jest lepsza?

GeForce FX 5900 ZT

a moze za tą cene warto coś innego kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja bym sie skłaniał do radeonów bo fx to jednak jeden wielki shit.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65621689

radek 9700 pro mi sie wydaje że to dobra karta i lepiej w nia zainwestować.

Lub jeszcze chapnąć radeona 9800se ale modowalnego. Generalnie ja bym brał 9700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli tylko do 350zł to ten FX bylby niezly. Ogolnie seria FX to kicha, ale te 5900 nie byly takie zle. Jesli moglbys zmotac pare zlotych wiecej to mozna tera wyrwac na licytacji jak dobrze przyczaisz jakiegos 9800, 9800PRO ponizej 400zł. TYLKO NIE KUPUJ 9800PRO MEDIONA !!

EDIT:

Znalazlem "u nas" cos takiego http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=155366 . Odrazu z fajnym chlodzeniem masz, a na bank by cos sie jeszcze utargowalo :)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo z tą rzekomą niską jakością FX to jakiś SPISEK - wielu moich kumpli na nic innego tylko FX5200 i nie narzekają...

Co do FX5900 to dobra karta i przecudnie podkręcalna. Po szczegóły ODSYŁAM :-) . 600MHz rdzeń i 1GHz pamięć - nie do uwierzenia, a jednak... Nawet Radeon 9800XT mięknieje... Tzn. ROTFL :-)

Jeśli ktoś ma ochotę napisać, że to Radziu jest szybszy, a niech poda jakiś test.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg ten 5900Zt będzie dobry, a wydajnościowy na poziomie/czasem ciut wyżej od 9800Pro :)

Co do spisku wobec Fx:

Mam 2 koelgów z fx5200 (sparkle 128mb 128bit) i też nie narzekają, jeden gra w gta sa na 800x600x16 i jest płynnie (A Xp2600+ i 256mb ram), niestety za dużo przebywa ze mną i już kombinuje, że przydałoby się zmienić to i owo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi