kamilo23 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Przeleciałem dysk HDD REGENERATOR brak złych sektorów i tak samo softem segate i wszystko ok. A mimo tego dalej słychac ten dzwięk jakby głowica tarłą o coś. Co to mozę być dodam takze że kiedy od spodu dysku jak chodzi dotkne go jakąś częśc nagle dysk staje i po chwili pracuje. Ale czesto się zawiesza. Podejrzewam tez że to wina mojej starej zamiast komputer wyłączyc normalnie to ona z listwy :mur: :mur: :mur: Pewnie głowica nie parkowała i moze sie jakieś rysy zrobiły itp. Nic tylko się powiesić :mur: Edytowane 7 Października 2005 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merovingian Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 ile latek ma ten hdd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 ile latek ma ten hdd? 1669949[/snapback] Po wyżej 2 lat :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Przeleciałem dysk HDD REGENERATOR brak złych sektorów i tak samo softem segate i wszystko ok. A mimo tego dalej słychac ten dzwięk jakby głowica tarłą o coś. Co to mozę być dodam takze że kiedy od spodu dysku jak chodzi dotkne go jakąś częśc nagle dysk staje i po chwili pracuje. Ale czesto się zawiesza. Podejrzewam tez że to wina mojej starej zamiast komputer wyłączyc normalnie to ona z listwy :mur: :mur: :mur: Pewnie głowica nie parkowała i moze sie jakieś rysy zrobiły itp. Nic tylko się powiesić :mur: 1669946[/snapback] Odczytaj SMART przy pomocy np. programu speed fan, bedzie juz wtedy jasne co i jak. P.S. W obencych dyskach twardych odciecie zasialnia im nie szkodzi, w przeciwienstwie do wstrzasow. (odciecie zasilania najwyzej spowoduje blad logiczny a nie fizyczny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 A właśnie że nic nie daje ten speed fan zobacz wykres we wcześniejszym moim poście <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...