Zeb Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Witam Szanownych Grupowiczow! Czy ktos kto ma ta plyte moze sie podzielic jaka ma temperatura proca bo ja mam przy obciazeniu UD jakies 63-66 ale jak podnise napiecie do 1.9 i procka na fsb 150 to powyzej 70 skacze. Athlon XP 1700, wentyl Titan cos tbt?? taki duzy i dwa systemowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Witam Szanownych Grupowiczow! Czy ktos kto ma ta plyte moze sie podzielic jaka ma temperatura proca bo ja mam przy obciazeniu UD jakies 63-66 ale jak podnise napiecie do 1.9 i procka na fsb 150 to powyzej 70 skacze. Athlon XP 1700, wentyl Titan cos tbt?? taki duzy i dwa systemowe EPoX 8K3A niestety zawyża podawane temperatury i to nieraz dość znacznie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 tzn.? bo to juz druga plyta 8K3A i jest bardzo podobnie (na porzedniej bylo prawie identycznie) Mam dwie teorie 1. moze ta plyta odczytuje temperature bezposrednio z jadra proca i dlatego tak wysoko? 2. specjalnie jest dodane +10 zeby prockow nie palic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 tzn.? bo to juz druga plyta 8K3A i jest bardzo podobnie (na porzedniej bylo prawie identycznie) Mam dwie teorie 1. moze ta plyta odczytuje temperature bezposrednio z jadra proca i dlatego tak wysoko? 2. specjalnie jest dodane +10 zeby prockow nie palic? 1. - nie, przynajmniej sam EPoX temu zaprzecza. 2. - wątpie, panowie z EPoX'a coś zwalili po prostu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Znajomy ma mi pozyczyc termometr laserowy to wtedy bede wiedzial jaka roznica jest pomiedzy wskazaniami plyty a rzeczywistoscia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Hmm ciekawe jak to zmierzysz, zdejmiesz radiator z procka i zmierzysz ? tak jak w tym filmiku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Znajomy ma mi pozyczyc termometr laserowy to wtedy bede wiedzial jaka roznica jest pomiedzy wskazaniami plyty a rzeczywistoscia:)Haha, sprobuj tylko to zrobic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 buhahahahah, za doozo sie filow naogladales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Znajomy ma mi pozyczyc termometr laserowy to wtedy bede wiedzial jaka roznica jest pomiedzy wskazaniami plyty a rzeczywistoscia:) Powiedz jakie otrzymasz wynik :D i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Hmm ciekawe jak to zmierzysz, zdejmiesz radiator z procka i zmierzysz ? tak jak w tym filmiku :) Wlasnie jest maly problem i jedyne co mozna zrobic to wycelowac w obudowe procesora (jest pod radiatorem i powinna miec temp. ok 4-5 mniej niz jadro). Urzadzenie jest bardzo dokladne i mierzy dokladnie punkt w ktory celujesz laserem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...