wr0na Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Witam serdecznie. mam maly problem, podczas urlopu wystapil maly klopot z kompem i cos mi sie zdaje ze uszkodzilem gniazdo AGP na mobo. mam dwie dzialajace karty graf. i obydwie po 10 minutach pracy padaja [czarny ekran, po minucie reset kompa]. sprawdzilem temperatury [wszystkow normie], przeczyscilem gniazda... przelaczylem sie na grafe onboard i komp smiga ... klopot w tym ze o ile karty na AGP mialem z 128MB pamieci tak moja onboard jest DUZO slabsza.. co w praktyce uniemozliwia mi odpalenie czegokolwiek bardziej skomplikowanego graficznie od Prince of Persia 1. planowalem na wiosne kupic sobie komplenie nowy zestaw [mobo z PhysX, procek 64, grafa z PCI-E...] teraz nie wiem czy kupowac mobo z AGP i tym samym oszczedzac na grafice odcinajac sobie droge na przyszlosc, czy z miejsca inwestowac w PCI-E. zaznaczam ze nie mam kasy na sprzet za 3k, wiec kupno wszystkiego od razu nie wchodzi w gre. mam procka AtlonaXP 2000,i z checia kupilbym plyte na ktorej moglbym go umiescic... na miesiac czy dwa zanim nie bede mial kasy aby wymienic go na jakiegos Bartka... moglibyscie cos doradzic? zaznaczam ze plyta nie bedzie wykorzystywana do OC. zalezy mi na cichej, stabilnej pracy oraz przyzwoitej wydajnosci w grach. aktualnie mam grafe Medion 9600TX. jest jakas plyta ktora spelnialaby moje wymagania? a moze lepiej kupic cos na PCI-E? i czy macie wtedy propozycje jakis kart graficznych ktore nie zabily by studenckiego portfela, ale pozwalaly na spokojna gre? serdecznie pozdrawiam. Kane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 moze na przeczekanie to abit nf7 (goly)? Na pewno znajdziesz na niego kupca jak bedziesz go sprzedawal, bo plyta jest naprawde rewelacyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) masz na mysli cos takiego?: http://allegro.pl/show_item.php?item=65137038 lub http://allegro.pl/show_item.php?item=65162402 PS. nie grasz czasem w Lineage2?:> edit: kumpel sugeruje epox 8rda+ ... ktos sie moze wypowiedziec? jakiej klasy to rozwiazanie i czy7 ma sens? :) Edytowane 27 Września 2005 przez wr0na Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Ja bym brał tego abita, to najlepsza płyte pod procki na S A... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 mam nadzieje ze jeszcze pojawia sie na allegro.. bo do weekendu nie wiem czy nie bede mial porzadnego zastrzyku finansowego. slyszal ktos cos o tym epoxie? kolejne pytanie.. patrze na ceny mojego mediona na allegro.. czy mozecie mi powiedziec od jakich sum zaczynaja sie rozsadne karty graficzne na PCI-E? jestem swiadomy ze najnizsze modele moga byc robione na zasadzie 'ktos kupuje nowa mobo i po prostu MUSI miec jakas karte...' a mi chodzi zebym mogl sobie juz spokojnie pograc w gierki na 1024 [ale nie mowie o doomie III w res 1400 i nie wymagam 145FPSow ;) ] z gory dziekuje za podzielenie sie doswiadczeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...