Skocz do zawartości
Token

Zestwik

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam zamiar zmienic kompa na:

Athlon 64 2800+ OEM+Arctic Cooling Freezer 64

Gigabyte GA-K8NE nForce4 s.754

Sapphire X800 GT 256MB 256bit PCI-E

TwinMOS DDR 512Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200

HuntKey HK-350AP

Prosze o opinie i z gory dzieki, a wlasnie mam zamiar cos wycisnac z tego procka wiec niewiem czy dobra plyte wybraem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obsługuje tylko HTx4 czyli realnie uruchomisz procka z FSB 266MHz (przy HTx3, bo przy x2 jest duży spadek wydajności). Jeśli nie planujesz podkręcania wystarczy ci ten Gigabyte.

Ale najlepiej weź Gigabyte GA-K8VT890 za 276zł. Jest już klasę lepszy od wymienonej przez ciebie mobo...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie zastanawiam czy nie poczekac i dozbierac kasy do typ procesora Athlon 64 3000+ S.939 Venice tylko jaka plyte glowna do tego ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> (podobno Venice sie niezle podkrecaja) za dosc rozsadna cene ok 300zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilka super, grafa tez. Jedyne do czego moge sie przyczepic to malo ramu. Dzisiaj min. to 1Gb. Ja nawet jak mialem duuuzo FPS w HL2 i FarCry to strasznie mi szarpalo na 512Ramu, bo z dysku dogrywal. Jak dokupilem chociaz 256MB do 768 lacznie, wszystko zaczelo chodzic jak zloto.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ramu to pewnie dokupie pozniej sam se dozbieram zeby rodzice niezaczeli jeczec jak zobacza cene powyzej 2000zlotowek

no i co do tej plyty glownej co podalem: Gigabyte GA-K8NF-9 NForce4-4X S.939 niestety w proline DFI sa niedostepne i nie wiem czy beda.... a mobo ma byc w okolicach 300zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta mobo nie jest cudem techniki..... Znowu wybrałeś wersję z HTx4...

Proponuję AsRock 939DUAL-SATA2 za 252.58 złotych. Ma HTx5, a dodatkową jej zaletą jest zarówno złącze AGP, jak i PCI-E.

Do tego Venice 3000+ BULK/OEM za 539 złotych z Pentagramem Freezone Q-80 AlCu za 56 złotych.

Reszta zestawu oczywiście bez zmian.

Z takim kompletem możesz brać się za O/C...

PS.

Nie podałeś żadnego napędu optycznego i dysku twardego - masz je już czy tylko zapomniałeś ich wymienić?

Edytowane przez Venice
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam reszte ze starego kompa cd-rom asus 52x; segate 80Gb fdd niedziala; no i oczywiscie sieciowka :)

edit: Venice mam do wyboru czesci z www.proline.pl wiec musze wybrac cos z tego co maja. Co proponujesz :> aha i jakbys mogl to podaj mobo pod s939 i s754 bo jeszcze niewiem czy bede bral venice czy zwyklego athlona

Edytowane przez Token

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No okej - ale chyba są inne sklepy - w mojej okolicy są 4 sklepy komputerowe. Tanio mają w ATN, PTR/Sferis, Lucky-Star i Brawo - jest jakiś w twojej okolicy?

Z ProLine chyba najlepiej weź Gigabyte GA-K8VT890-9 (939) za 319 złotych. Jeśli chcesz na Socket 754 to niestety musisz poszukać...

PS.

Podaj jakie okolice (lokalizacji sklepów) Cię interesują to napewno znajdzie się coś lepszego od ProLine...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi