Token Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Czesc mam zamiar zmienic kompa na: Athlon 64 2800+ OEM+Arctic Cooling Freezer 64 Gigabyte GA-K8NE nForce4 s.754 Sapphire X800 GT 256MB 256bit PCI-E TwinMOS DDR 512Mb/400Mhz CL 2.5 PC3200 HuntKey HK-350AP Prosze o opinie i z gory dzieki, a wlasnie mam zamiar cos wycisnac z tego procka wiec niewiem czy dobra plyte wybraem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) JEsli chcesz cos wycisnąć to polecałbym DFI :) Ale ten Gigabyte tez jest raczej niczego sobie :) Edytowane 27 Września 2005 przez Sims0nek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Co do mobo to najlepiej weź cokolwiek innego, ale z obsługą HyperTransport x5 (czyli VIA K8T800Pro/890 i nForce 4 Ultra/SLI). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Co do mobo to najlepiej weź cokolwiek innego, ale z obsługą HyperTransport x5 (czyli VIA K8T800Pro/890 i nForce 4 Ultra/SLI). 1671360[/snapback] tzn ze ta plyta ktora wybralem jest kapletnie zla :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Obsługuje tylko HTx4 czyli realnie uruchomisz procka z FSB 266MHz (przy HTx3, bo przy x2 jest duży spadek wydajności). Jeśli nie planujesz podkręcania wystarczy ci ten Gigabyte. Ale najlepiej weź Gigabyte GA-K8VT890 za 276zł. Jest już klasę lepszy od wymienonej przez ciebie mobo... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 no mam zamiar cos z tego proca wycisnac moze 2,2 moze i wiecej wiec jesli mowisz zeby brac ta druga plyte to dzieki za rade :) i jednak sie na nia zdecyduje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 tak sie zastanawiam czy nie poczekac i dozbierac kasy do typ procesora Athlon 64 3000+ S.939 Venice tylko jaka plyte glowna do tego ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> (podobno Venice sie niezle podkrecaja) za dosc rozsadna cene ok 300zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Nie podobno nie źle tylko na pewno super! :) Dozbieraj i kup na S 939... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) no dobra ale jaka mobo ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ??????? edit: czy taka wystarczy Gigabyte GA-K8NF-9 NForce4-4X S.939 ?? Edytowane 27 Września 2005 przez Token Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Jak Ci chodzi o S 939 to DFI moze być każdy model z NF4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Zasilka super, grafa tez. Jedyne do czego moge sie przyczepic to malo ramu. Dzisiaj min. to 1Gb. Ja nawet jak mialem duuuzo FPS w HL2 i FarCry to strasznie mi szarpalo na 512Ramu, bo z dysku dogrywal. Jak dokupilem chociaz 256MB do 768 lacznie, wszystko zaczelo chodzic jak zloto. Edytowane 27 Września 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 hehe ramu to pewnie dokupie pozniej sam se dozbieram zeby rodzice niezaczeli jeczec jak zobacza cene powyzej 2000zlotowek no i co do tej plyty glownej co podalem: Gigabyte GA-K8NF-9 NForce4-4X S.939 niestety w proline DFI sa niedostepne i nie wiem czy beda.... a mobo ma byc w okolicach 300zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Ta mobo nie jest cudem techniki..... Znowu wybrałeś wersję z HTx4... Proponuję AsRock 939DUAL-SATA2 za 252.58 złotych. Ma HTx5, a dodatkową jej zaletą jest zarówno złącze AGP, jak i PCI-E. Do tego Venice 3000+ BULK/OEM za 539 złotych z Pentagramem Freezone Q-80 AlCu za 56 złotych. Reszta zestawu oczywiście bez zmian. Z takim kompletem możesz brać się za O/C... PS. Nie podałeś żadnego napędu optycznego i dysku twardego - masz je już czy tylko zapomniałeś ich wymienić? Edytowane 28 Września 2005 przez Venice 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) mam reszte ze starego kompa cd-rom asus 52x; segate 80Gb fdd niedziala; no i oczywiscie sieciowka :) edit: Venice mam do wyboru czesci z www.proline.pl wiec musze wybrac cos z tego co maja. Co proponujesz :> aha i jakbys mogl to podaj mobo pod s939 i s754 bo jeszcze niewiem czy bede bral venice czy zwyklego athlona Edytowane 28 Września 2005 przez Token Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 No okej - ale chyba są inne sklepy - w mojej okolicy są 4 sklepy komputerowe. Tanio mają w ATN, PTR/Sferis, Lucky-Star i Brawo - jest jakiś w twojej okolicy? Z ProLine chyba najlepiej weź Gigabyte GA-K8VT890-9 (939) za 319 złotych. Jeśli chcesz na Socket 754 to niestety musisz poszukać... PS. Podaj jakie okolice (lokalizacji sklepów) Cię interesują to napewno znajdzie się coś lepszego od ProLine... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Chlodzenie na proca tylko Arctic Freezer 64, taka wieza elegancka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Token Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Mieszkam w Sosnowcu i raczej nie orientuje sie czsa sa jakies TANIE sklepy w okolicy lub w sosnowcu .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...