krzysio.dc Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Nie wiem dlaczego ale po jakims czasie polaczanie z internetem na modemie routerze D-Link DL614+ i modemie DSL 302T - rozlacza mnie i zeby znowuu sie polaczyc musze wyciagnac i wlozyc zasilacz.... juz nie wiem co mam robic - dzwonilem do biura technicznego D-Link i nawet juz mam nowy modem i dalej tak jest.... Sprzet jest nowy i po wymianie a w serwisie nie wiedza co to moze byc... Cos sie zawiesza i nie wiem jak o naprawic... Prosze Pomocy !!! Edytowane 28 Września 2005 przez krzysio.dc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heaven Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Hej!. Mam to samo co u Ciebie! :cry: Jeśli uda Ci się jakoś rozwiązać ten problem to daj znac. Używam podobnie jak Ty modemu DSL-302T wpiętego bezpośrednio do komputera przez RJ-45 ale sprawdzałem przez USB i jest tak samo. Kiedy ciągnę od jednego użytkownika z maksymalnym transferem to jest wporządku. Ściągając w sieci torrent i innych w których jednocześnie jest duzo połączeń, modem czasami rozłacza sie z komputerem, po chwili niby znowu jest sieć - costam ściaga ale cały czas przerywa a potem staje całkowicie. Co dziwne mam neostrade i to sie rozłacza tylko komputer z modemem bo jak sie pojawi znowu połaczenie to ip mam przydzielone takie samo. Na poczatku myślałem że to w TPSA ale już nie jestem pewnien. HELP!!! pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Dlink - szajs :) Mialem podobne boje z modelem 604 - zwiechy dwa razy na tydzień - co najmniej. Pomógł czawrty z kolei bios ... Upgredujcie firmware. Mogą się też przegrzewać ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heaven Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Zmien w ustawieniach modemu Setup->DHCP Configuration-> Lease Time na np. 60000 seconds. Mi pomoglo. Chyba :) Daj znac czy dalej sie zawiesza. Update: Kurde nie jestem do konca pewien czy to bedzie dobrze dzialalo. Edytowane 18 Października 2005 przez heaven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 update firmware to podsrawa za szybko to gowno produkuja a potem tsza robic bokami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Hmm.. widze ze nieszczęsnych użytkowników tego modemu jest więcej.. :mellow: Mnie też się zawiesza, pomaga tylko odłączenie go od prądu. :angry: Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Griszman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Hej!. Mam to samo co u Ciebie! :cry: Jeśli uda Ci się jakoś rozwiązać ten problem to daj znac. Używam podobnie jak Ty modemu DSL-302T wpiętego bezpośrednio do komputera przez RJ-45 ale sprawdzałem przez USB i jest tak samo. Kiedy ciągnę od jednego użytkownika z maksymalnym transferem to jest wporządku. Ściągając w sieci torrent i innych w których jednocześnie jest duzo połączeń, modem czasami rozłacza sie z komputerem, po chwili niby znowu jest sieć - costam ściaga ale cały czas przerywa a potem staje całkowicie. Co dziwne mam neostrade i to sie rozłacza tylko komputer z modemem bo jak sie pojawi znowu połaczenie to ip mam przydzielone takie samo. Na poczatku myślałem że to w TPSA ale już nie jestem pewnien. HELP!!! pozdr. 1689803[/snapback] racja mam dokładnie to samo tylko nie czasami a co kilka minut, dzisiaj nad tym jeszcze popracuje ale wydaje mi sie ze on nie lubi jak mu sie przeszkadza poprzez przegladanie stron , uzywam azuerusa i wlasnie zauwazylem ze gdy cos sciagam i zaczne dodatkow cos robic w necie albo konfigu modemu to zaraz siec sie rozlacza i tak w kolo :mur: wystarczy tylko wylaczyc azuerusa i wszystko dziaa normalnie. edit chyba mam odtrutke na ta dolegliwosc, sciagalem cala noc azuerusem i wszystko dziala w porzadalu :D sprawa wyglada tak: przy sciaganiu z P2P (ja uzywam azuerusa) gdy do jednego torrenta podlaczalo sie wiecej osob to modem (DHCP) probowal przypisywac zgodnie z zadanym Lease Time 60sek (standartowe ustawienie modemu) adres dla karty sieciowej komputera, co skutkowalo gubieniem sieci ustawilem wiec Lease Time na 86400 sek - standart przy linuksowych serwerach DHCP , ale po doswiadczeniach z tym wlasnie Lease Time ustawilem na "sztywno" adresy DNS z neostrady, o dziwo wszystko dziala, sciagalem cala noc modem ani razu sie nie rozlaczyl , ale wlasnie jest ALE jezeli sciagamy to modem zachowuje sie poprawinie ALE nie zabardzo mozna wtedy korzystac z przegladarki www , o ile gg tlen chodza normalnie to strony albo sie laduja wolno lub wyskakuje Time Out , przypadlosc znika po wylaczeniu sciagania P2P gdy wszystkie transfery wchodzoce i wychodzace sie wyseruja. Proponuje przetestowanie i napisanie czy Wam tez tak dziala czy nie. Edytowane 20 Października 2005 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Dlink - szajs :) Mialem podobne boje z modelem 604 - zwiechy dwa razy na tydzień - co najmniej. Pomógł czawrty z kolei bios ... Upgredujcie firmware. Mogą się też przegrzewać ... 1689830[/snapback] po zmianie Lease Time nie masz problemu z przydzialem DNS-a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolinar Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Hej!!! Ja chciałbym się tylko zapytać czy łączycie się z Neo bezpośrednio z modemu DSL-302T, czy też może przez router. Pytam ponieważ sprawa jest prosta, modem 302T by poprawnie współpracował z routerem musi być ustawiony w tryb BRIDGE a dane do łączenia z Neo musza byćwpisane na routerze. Gwarantuje, że Wam to pomoże. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 po zmianie Lease Time nie masz problemu z przydzialem DNS-a ? 1709344[/snapback] Nie mam od pół roku dostępu do sprzęta - > nowa praca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Hej!!! Ja chciałbym się tylko zapytać czy łączycie się z Neo bezpośrednio z modemu DSL-302T, czy też może przez router. Pytam ponieważ sprawa jest prosta, modem 302T by poprawnie współpracował z routerem musi być ustawiony w tryb BRIDGE a dane do łączenia z Neo musza byćwpisane na routerze. Gwarantuje, że Wam to pomoże. Pozdro 1711671[/snapback] THX! Pomogło, teraz zapycham całe łączę torrent'ami i żadnych zwieh! :lol2: Modem razem z routerem działa stabilnie jak skała, niedługo zapomnę gdzie go położyłem. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Griszman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...