Skocz do zawartości
blam

Problem Po Wymianie Zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W ostatnim czasie zmuszony bylem wymienic zasilacz (padl Codegen), wiec po przejrzeniu forum zdecydowalem wybrac fortrona 300. Byc moze jest to przyczyna moich problemow, ale zdecydowalem kupic uzywanego. Otoz po jego podlaczeniu komputer wlacza sie samoczynnie po dolaczeniu zasilania, bez wciskania powera, nie mozna go rowniez wylaczyc przy pomocy tego przycisku (jedynie przelacznik na zasilaczu) ani zresetowac, ponadto nie wlacza sie monitor (zakladam ze zle jest zasilana karta graficzna), dodam ze dysk startuje i co najmniej wiatrak na procu. Dla upewnienia sie czy czasem problem nie tkwi glebiej pozyczylem inny zasilacz (tez 300 W) - ale w tym przypadku wszystko gralo. Nie sprawdzalem jeszcze napiec, ale moze ktos juz w tej chwili potrafi postawic diagnoze? Jesli to kwestia zmiany podlaczenia wyprowadzen do przyciskow powera i resetu to prosze o jakies szczegoly.

Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety ale zapewne kupiles uszkodzony zasilacz  :-(

Bo nigdy nie wolno takich delikatnych rzeczy jak zasilacz kupować uzywanych (a zwłaszcza z allegro) :-(

1673492[/snapback]

gadasz bzdury, ja jak i wielu ludzi na forum zakupilo z allegro fortrony 300/350 i wszyscy sa zadowoleni (m,in ja)tyko ze w moim przypadku byl to nowy

co do zasilacza to faktycznie to moze byc jakas wada , podobnie mialem kiedys na jakims noname, zagadaj z gosciem z allegro zeby ci wymienil albo oddal kase, jezeli oczywiscie masz od niego jakas gware

Edytowane przez dzik86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gadasz bzdury, ja jak i wielu ludzi na forum zakupilo z allegro fortrony 300/350 i wszyscy sa zadowoleni (m,in ja)tyko ze w moim przypadku byl to nowy

Weź sie nie ośmieszaj i czytaj ze zrozumieniem. Przecież on powiedział że takich rzeczy sie nie kupuje urzywanych, a ty mu na to że ty kupiłes nową zasiłke. Gdzie sens gdzie logika.

Co do problemu: czasami też miałem tak, że po podłączeniu do sieci kom sam sie odpalał, wiec nie ma co sie przejmować. Ale pozostałe symptomy wskazują, że zasiłka jest padnieta.

Ja bym proponował zwrot zasiłki. Wg. jakiejś tam nowej ustawy, masz prawo zwrotu kupionego towaru w ciągu 10-ciu dni bez podawania przyczyny!

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź sie nie ośmieszaj i czytaj ze zrozumieniem. Przecież on powiedział że takich rzeczy sie nie kupuje urzywanych, a ty mu na to że ty kupiłes nową zasiłke. Gdzie sens gdzie logika.

no moze i faktycznie troche namieszalem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi