gibal Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Witam mam pewien problem kupiłem kabel s-video - wejscie na tv (euro) niestety nie mam wejscia w tv na euro czy jest mozliwosc przerobienia kabla na czincze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Oczywiscie, masz kilka wyjsc. Kupno przejsciowka, kupno nowego kabla, przerobienie na chinch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Witam mam pewien problem kupiłem kabel s-video - wejscie na tv (euro) niestety nie mam wejscia w tv na euro czy jest mozliwosc przerobienia kabla na czincze ?? 1673327[/snapback] W sklepie elektronicznym dostaniesz taki gotowy kabelek za pare złociszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibal Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 tylko jest problem bo potrzebuje dosc nietypową długosc , 7,8 metrów myślałem zeby zrobic tak: żeby rozebrac euro i kabelki wlutowac w czincze - juz mam obraz a z dzwiękiem to kupic pare metrów jack -- czincz nie wiem czy dobrze :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Skoro juz ktos pisze o s-video to napisze to tu:) Ja mam wejscie euro ale mój problem jest calkiem inny nie wiem czemu ale po podłączeniu do TV gdy daje "AV" otrzymuje obraz i wszystko jest super ale obraz jest monochromatyczny:( i nie wiem co jest grane próbowałem ustawiac na rózne sposoby ale jedyne co moge uzyskac to lekko pastelowe kolory i szlak mnie trafia bo jak mialem aparacika cyfraka to normalnie po podlaczeniu na czincze obrazik byl superowski a na to euro nic nie da sie ogladac moze to wina przewodu a moze grafy no ale GF6600GT zreszta zestaw w synaturce, sam nie wiem co mam zrobic... Jak myslicie co moze byc przyczyna bo mi brak pomysłów dodam ze TV to LG'game' naprawde fajny telewizorek i nie wiem co moze byc nie tak... prosze o pomoc i z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Skoro juz ktos pisze o s-video to napisze to tu:) Ja mam wejscie euro ale mój problem jest calkiem inny nie wiem czemu ale po podłączeniu do TV gdy daje "AV" otrzymuje obraz i wszystko jest super ale obraz jest monochromatyczny:( i nie wiem co jest grane próbowałem ustawiac na rózne sposoby ale jedyne co moge uzyskac to lekko pastelowe kolory i szlak mnie trafia bo jak mialem aparacika cyfraka to normalnie po podlaczeniu na czincze obrazik byl superowski a na to euro nic nie da sie ogladac moze to wina przewodu a moze grafy no ale GF6600GT zreszta zestaw w synaturce, sam nie wiem co mam zrobic... Jak myslicie co moze byc przyczyna bo mi brak pomysłów dodam ze TV to LG'game' naprawde fajny telewizorek i nie wiem co moze byc nie tak... prosze o pomoc i z góry dzięki 1675409[/snapback] A masz to podłączone bezpośrednio pod euro? Czy kostką euro? Napisz troszke więcej szczegółów. Może np korzystasz nie z tego euro z którego powinieneś(jeśli masz kilka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 A masz to podłączone bezpośrednio pod euro? Czy kostką euro? Napisz troszke więcej szczegółów. Może np korzystasz nie z tego euro z którego powinieneś(jeśli masz kilka). 1675592[/snapback] Nie no mam jado euro, kabelek bezpośrednio do tv żadnych przejsciówek ani kostek w sumie ze stronch czysto technicznej wydaje sie byc wszystko ok ale jak widac nie jest... zastanawia mnie jezcze jedna zecz bo ten kabelek s-video wpina sie do przejsiówki któa byla w zestawie razem z karta ale ona nie moze zminiac sygnalu ale z drugiej strony nie moge wpiać bezpośrenio kabla do karty bo nie wejdzie koncówka bo w koncówce kabla jest taki plastik maly w srodku i nie da rady no chyba zebym go wyłamał co ty na to :) ale to nie powinno nic zmienić no pojęcia nie mam to link do kabelka co go nabyłem... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63842629 moze ten kabel jakis zdymany no sam nie wiem sterowniki wydaja byc sie ok w grafice, wszystkie funcje programowe dzialaja rozjasnianie kontrast, obracanie obrazu na TV pszesówanie,zmiana rozdzielczosci itp... tylko kolorów nima.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Miałem kiedyś podobny problem. Okazało sie że kabelek którym podłączałem sie do tv był skonstruowany tak że z karty graficznej "wyciągał" sygnał s-video(s-vhs) a telewizor w eurozłączu nie miał wogóle wejścia (pinu) odpowiadającego za s-video(pisze to w instrukcji TV).Jak zmieniłem na inny TV problem zniknął.Dlatego do TV docierała tylko składowa odpowiedzialna za luminancję a chrominancja nie była wogóle podpięta.Moze masz ten sam przypadek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Miałem kiedyś podobny problem. Okazało sie że kabelek którym podłączałem sie do tv był skonstruowany tak że z karty graficznej "wyciągał" sygnał s-video(s-vhs) a telewizor w eurozłączu nie miał wogóle wejścia (pinu) odpowiadającego za s-video(pisze to w instrukcji TV).Jak zmieniłem na inny TV problem zniknął.Dlatego do TV docierała tylko składowa odpowiedzialna za luminancję a chrominancja nie była wogóle podpięta.Moze masz ten sam przypadek... 1675912[/snapback] NO ale co ja moge z tym zrobic przecież nie bede wymieniał TV w sumie ma 2 lata wiec wszystko pwinno dzialać...czy da sie zrobic cos więcej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 NO ale co ja moge z tym zrobic przecież nie bede wymieniał TV w sumie ma 2 lata wiec wszystko pwinno dzialać...czy da sie zrobic cos więcej??? 1675987[/snapback] Czy w twoim TV jest możliwość wyboru trybu pracy eurozłącza? Tzn. czy wybierając AV(bądż EXT etc.)możesz zmieniać rodzaj sygnału? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adokit Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Czy w twoim TV jest możliwość wyboru trybu pracy eurozłącza? Tzn. czy wybierając AV(bądż EXT etc.)możesz zmieniać rodzaj sygnału? 1677176[/snapback] Nie ma takiesj funkcji obraz dalej monochromatic :( próbowałem juz zmianiac sygnał nadawania przez karte ale nic to nie dalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...