Skocz do zawartości
HellSpawn

Problem Z Geforce 6600gt Gigabyte

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem mam monitor samsunga 753dfx i karte graficzna 6600gt gigabyte pci-e jak jestem w win albo gram np w splinter cella to wszystko jest wporzo ale jak wlacze medal of honor albo call of duty to caly ekran mi migocze (wyglada tak jakby monitor zamiast 85 hz mial tylko 60hz)wiecie moze co jest tego przyczyna z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza metoda to:

1.W sterownikach wymusić odświerzanie 85 Hz do rozdzielczości w jakich grasz.

2.w dxdiag (z poziomu komend) w zakładce więcej pomocy ustawić wartość zastępczą 85 Hz

Najlepiej zrobic i jedno i drugie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ciekawe....

bo Splinter jest na dx i medal chyba też... czyli jak masz w tych grach ustawiona taka sama rozdziałke, to powinny byc takie same odświerzania...

A dasz rade sprawdzić ile masz herz'ów w medalu? np. w menu monitora...

Być może masz inna rozdziałke i dla 1024 masz ustawione 85Hz a dla innej rozdzielczości już nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ciekawe....

bo Splinter jest na dx i medal chyba też... czyli jak masz w tych grach ustawiona taka sama rozdziałke, to powinny byc takie same odświerzania...

A dasz rade sprawdzić ile masz herz'ów w medalu? np. w menu monitora...

Być może masz inna rozdziałke i dla 1024 masz ustawione 85Hz a dla innej rozdzielczości już nie...

1676324[/snapback]

wiesz jest tak smiesznie ze jak spr w menu monitora jakie mam odswiezanie to wyskakuje mi 7 opcji do wyboru ale nie moge nic wybrac mam wymuszone odswiezanie 85hz. dzis podlaczylem sluchawki zamiast glosnikow i przestalo migotac czyzby glosniki logitecha mialy jakies przebicia i sie sprzegaly...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co.... jak miałeś głośniki bardzo blisko monitora... to tak to działa...

Przystaw je sobie blisko i puść jakąś muzykę głośno... a później ścisz i oddal głośniki... zobaczysz jaki to daje efekt...

pozdro

1677672[/snapback]

no wlasnie problem w tym ze glosniki wisza dosc daleko od monitora i obudowy przestaje migotac jak wyjme z karty muzycznej kabel ale ze starym kompem nie sprzegaly sie jutro wezme od kolegi karte muzyczna i spr na niej moze to wina tej karty muzycznej wbudowanej na plycie. dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi