Bomarek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Czytałem na tym forum o chłodzeniu wodnym i postanowiłem takowy system chłodzenia wykonać.Na giełdzie samochodowej kupiłem chłodnice za 20zł cała z miedzi o wymiarach 11x22x5cm.Teraz kolej na miedź na blok.Znalazłem w Łodzi sklep(róg ul.Przybyszewskiego i Łęczyckiej)gdzie można zakupić miedż (cięcie na miejscu).Kupiłem kawałek o wymiarze:5x6 i gr.2cm (ok15zł) i teraz się zastanawiam czy aby ten mój blok nie będzie za gruby.Mam zamiar wykonać kanał w kształcie ślimaka z wlotem wody na środku.Jaka powinna być grubość dna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Siemka Ja niestety raczej nie dostane miedzi w moim miejscie - przynajmniej nie takich kawalkow. Co do grubosc dna to IMHO 3mm. Jjest wiele osob na tym forum, ktore wiedza co i jak wiec cierpliwie czekaj. Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 ja z takiego kawalka [no nie zopelnie bo musialem odciac 1cm - po cieciu 5x5x2 cm] zrobilem bloczek wiercony od boku i jest wporzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bman Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 A moze ktos wie gdzie w Wawie mozna dostac miedz na bloczek? I ile za cos takiego krzycza w stolicy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuby Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 ja zrobilem blok poprzecznie wiercony z kawalka miedzi o wymiarach 60x60x24 i siedzi idealnie wiec ten twoj napewno nie bedzie za duzy. jedynym mankamentem przy takich wymiarach (powyzej 50x50) jest to ze trzeba wyfrezowac dol bloku gdzies tak 10mm od brzegu na 1,5 mm glebokosci bo w tym miejscu akurat zachodzi na socketa (jak ktos widzial spod coolera 60x60 to wie o co chodzi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Dno proponuje od 1mm do 3mm - tylko czy masz sprzet zeby to wykonac :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 A moze ktos wie gdzie w Wawie mozna dostac miedz na bloczek? I ile za cos takiego krzycza w stolicy? 20zl/kg Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 A moze ktos wie gdzie w Wawie mozna dostac miedz na bloczek? I ile za cos takiego krzycza w stolicy? Spróbuj w Panoramie firm metale nieżelazne, kolorowe lub miedź. Powinieneś coś znaleźć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Dno proponuje od 1mm do 3mm - tylko czy masz sprzet zeby to wykonac :? Blok będzie jutro frezowany wszystko zależy od fachowca który będzie to robił ale ja miślałem zostawić dno ok 4mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 a na złomie nie można kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...