Skocz do zawartości
OS7RY

Nie Usuwający Się Plik

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka wszystkim.

Sorki, jeśli zakładam temat, który możliwe że jóż istnieje, ( jeśli tak jest to dajcie linka do istniejącego, bo u mnie net muli na maxa a pilnie potrzebuję pomocy, więc nie przeszukiwałem tematów).

Mam następujący problem: Kilka dni temu ściągałem, demko F.E.A.R. z Gamespot.com ale zrezygnowałem, z powodu bardzo marnego transferu. Teraz mam na dysku plik, który teoretycznie zajmuje 0 MB, ale chciałbym go usunąć. I tu pojawia się problem, ponieważ przy próbie usunięcia pokazuje się okienko z napisem " nie można usunąć...Plik jest używany przez inną osobę lub program" :mur: . Wyłączyłem wszystkie programy, restartowałem kompa, robiłem przywracanie systemu i nic, plik nadal jest i ma sie dobrze. Problem jest tym większy, że to nie mój komp :unsure: .

Proszę pomóżcie, jakieś rady, może są do tego jakieś programy?!?!?!?! :cry:

Edytowane przez OS7RY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez czasami mam ten problem, w zasadzie windows ma racje, moze byc tak, ze rzeczywiscie po restarcue uruchamia ci sie jakis program, ale nie ma go ani w trayu ani na taska, wiec moze byc to program, ktorym sciagales ten plik, wiec zarz po uruchomieniu nacisnij ctrl alt del i zobacz co tam w pamieci oepracynej siedzi.

Jesli to nie pomoze, to mozna by zdefragmentowac dysk, czasami plik jest tak pocwiartowany, ze nawet windows go nie moze w pelni usunac z FAT`a....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak takie cos czesto mam i mam na to sposob:

tryb awaryjny- sporobj usnac jesli nie usunelo sie to przeniesc do jakiegos folderu

tryb normalny- teraz sproboj zmienic nazwe (wiadomo ze nie pojdzie bo wyskoczy kominutkat ale sproboj) i nastepnie przenies do kosza.

U mnie to dziala troche glupia metoda ale wazne ze skuteczna B)

POzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi