Skocz do zawartości
jaxon25

Gf3

Rekomendowane odpowiedzi

Podkrecilem ją lekko do 200/480 i o dziwo otrzymala ponad 6300 pkt ,ponownie podkrecilem ja o kilka % do 220/520 i punktacja spadla.Co jest grane?

P.S.byla robiona na 640/16bit.Moj komp to sempron 2200/256mb/gf3 ti 200

Mam nowe stery,ale czy one wystarcza do wykorzystania w pelni tek karty???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może to przez to,że karta się za bardzo grzeje przy tym taktowaniu i chłodzenie nie wyrabia i przez to spowalnia.Też tak miałem ale jak zamontowałem inne chłodzenie to ze 175 na GPU i 400 na pamięciach wycisnąłem 220 Gpu i 500 pamięci i dostało niezłego kopa.W 3dmarku o około 1000 punktów w zależności od sterów.A przy takim taktowaniu na oryginalnym chłodzeniu było dużo gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkrecilem ją lekko do 200/480 i o dziwo otrzymala ponad 6300 pkt ,ponownie podkrecilem ja o kilka % do 220/520 i punktacja spadla.Co jest grane?

P.S.byla robiona na 640/16bit.Moj komp to sempron 2200/256mb/gf3 ti 200

Mam nowe stery,ale czy one wystarcza do wykorzystania w pelni tek karty???

1678030[/snapback]

Jak sam zauważyłeś - do pewnego stopnia wydajność rośnie a później normalna kolej rzeczy musi w końcu dojść do momentu w którym karta(temperatura) nie wyrabia.Spróbuj zmienić chłodzenie na wydajniejsze i próbuj dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi