Ardianz Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) czytałem już chyba wszystkie posty i artykuły np http://egielda.com.pl/?str=art&id=158 ale nadal nie wiem która bedzie najlepsza do 300 zł niektórzy piszą że MSI inni że Gigabyte (nie piszcie o DFI-brak $) zastanawiam się nad : Gigabyte K8NS 234 zł www.gral.pl i MSI K8N NEO-FSR 275 zł www.imperium.net.pl MSI K8N Neo-V V2.0 226 zł www.ptr.pl 1. czym sie róznia te płyty MSI ? :mur: 2. myslę o podkręcaniu ale i o kompatybilności z 2x 256 mb 400mhz Twinmos ? 3. słyszałem że ten gigabyte w wersji rev 2 jest gorsza od rev 1, czy to prawda ? Prosze o rzeczowe wypowiedzi :wink: Edytowane 1 Października 2005 przez Ardianz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 rev 2.0 ma niestety maxymalne napięcie na procesorze 1.55v a poprzednio było to aż 1.7v. Nadal jest to jednak lepsza do o/c płyta... Poczekaj jeszcze na recenzje epoxa-podobno jest lepsza od wiekszości płyt, tylko gb rev 1.1 i dfi są lepsze. Poza tym mozna jeszcze poszukać rev 1.1-w niektórych sklepach jeszcze idzie ją dostać... Na pewno jest świetna i rewelacyjna cenowo achkolwiek ma ubogie wyposażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Polecam Epoxa 8KDA3I lub 8KDA3J mam tą pierwszą(zaledwie niecały miech) dużo o niej jak narazie nie moge powiedziec. Ale do tej pory zadnych problemów, mam na niej sempa 2800 64 z 250fsb i chodzi stabinie żadnych problemow z czym kolwiek. pokazuje tylko złą nazwe procka zamiast sempron 2800 64 to AMD Hammer Family Procesor ale to wina biosu. Ogólnie jak narazie bardzo polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 K8NS rev 2.0 wcale nie jest taka zła, pomimo iż max vcore to 1.55v. Bo na moim procku 1.55v wystarcza do stabilnego 2,5GHz a stabilne 2,5GHz mi wystarcza :) Sam posiadam jednak rev 1.0 i jest to jedna z lepszych (najtańszych) płyt jakie mam/miałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Ja polecam Asusa K8N-E Deluxe za 304 złote. Ogólnie jest idealna, a co do O/C podejrzewam, że także nie można jej zbyt wiele zarzucić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Polecam Epoxa 8KDA3I lub 8KDA3J mam tą pierwszą(zaledwie niecały miech) dużo o niej jak narazie nie moge powiedziec. Ale do tej pory zadnych problemów, mam na niej sempa 2800 64 z 250fsb i chodzi stabinie żadnych problemow z czym kolwiek. pokazuje tylko złą nazwe procka zamiast sempron 2800 64 to AMD Hammer Family Procesor ale to wina biosu. Ogólnie jak narazie bardzo polecam 1679416[/snapback] wiesz, tak niskim htt to nawet nie ma sie co chwalic .... 300to minimum na kazdym Gb Ja polecam 1679850[/snapback]mozesz powiedziec dlaczego jest idealna? bo ja nie widze roznizy pomiedzy nia , a np gigabytem albo msi.... chyba ze chodzi o kolor lamitu to rzeczywiscie jest idealny, niczym kupa :D co do oc to pisałem juz wielokrotnie...oc jest takie samo jak kolor, czyli kupa....htt 260 z biosu...słowem nie poleciłbym tego nawet wrogowi gigabyte k8ns bedzie jest najlepszym rozwiazaniem, od niego lepsza jest tylko dfi.... zresztą nawet rev2 nei jest taka zła [wiem bo mam] htt 325 spokojnie wytrzymuje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Apeluje do osób wypowiadających sie tutaj zeby pisały o rzeczach które sprawdziły na swoich płytach. Teksty w stylu jest super nie ma problemów chodzi na szynie 250 albo jest najlepsza a o/c nie sprawdzane jeszcze mnie rozwalają. Płyta nie ma prawa nie diałać i to,ze niekręcona działa bez problemów to raczej standard dla 90% konstrukcji. O jakości płyty decydują jej mozliwości o/c oraz dla niektórych wyposażenie(dla mnie akurat nie bo z 905 gadzetów i tak nie korzystam). Tak wieć jak ktoś chdce chwaliś swoja płyte to popraosze o wyniki o/c ok? W końcu to forum stworzone dla ludzi lubiących pokręcić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...