alepajonki Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Planuję ściągnąć Slackware'a (tak w celach edukacyjnych) i nie wiem czy potrzebne są wszystkie (4) CD czy wystarczą np. pierwsze 2 - w przypadku Mandrake'a/Mandriva'y podajże pierwsze 5 zawiera wszystko co potrzebne dla domowego użytkownika, a reszta to było ... już nie pamiętam co. W każdym razie do instalki wystarczyło 5 płyt. A jak jest ze Slackwarem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Do Slacka wystarczy nawet jedna płytka (ja tak własnie robie), na CD2 masz KDE i Gnome, ale po co używac tych klocków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 A na pierwszej płycie co jest? Jakie środowiska graficzne? Mimo wszystko wolałbym mieć choćby KDE. A czy wie ktoś co jest na 3 i 4 CD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Na CD3 i CD4 ja źródła, dokumentacja i cos tam jeszcze, ale nic co jest potrzebne przy instalacji. Na CD1 jest oczywiscie wszystko co potrzebne każdemu czyli programy, kernel, itd. jest tez na niej proste, szybkie XFCE w sam raz dla poczadkujacych którzy nie chcą używać Windowsowatego klocka jakim jest KDE i Gnome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 A na przyszłość polecam lekturę www.slackware.org. Tam można znaleźć naprawdę wiele informacji ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...