Skocz do zawartości
QauczuQ

Zasilacz Topower 420w Nf Titanium - Ma Ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

noszę się już chyba od roku z zakupem nowego zasilacza i z uwagi na ciszę wybrałem ten (Zasilacz Topower 420W NF Titanium) z wielu innych jednak obawaim się że wiatrak który tam jest będzie mi się za często ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ł.

Prosze użytkowników tego zasilacza o oiektywne opinie na temat jego użytkowania.

z góry dziękuję

marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc tak:

konfiguracja taka jak u mnie - miałem ten zasilacz i już go nie chcę (a podobał mi się bo cichutki)

odpowiadajac na Twoja watpliwosc - jest nawet odwrotnie!

wiatrak mial sie wlaczac po przekroczeniu 250W ale nawet Prime nie zdolal go wlaczyc (przy konfiguracji takiej jak w sygnaturce) - w sumie bylo cieplo w srodku, ale temperatura i tak nie przekraczala 30C :) (obudowa BigTower) - plusem bylo to ze mozna bylo go przewietrzyc sobie recznie wlaczajac wentyl, ktory byl wtedy jednak dosc glosny.

czyli ten automat cale nie zaskakiwal...

a dlaczego juz go nie chce ? bo juz mialem 2 sztuki... w jednym po 2 tygodniach mialem grajace cewki a wymieniony po tej usterce na nowy - spalil sie :( (wywalilo mi korki w mieszkaniu a komp na tym zasilaczu juz nie wstal)

obecnie jade na starym Modecomie i szukam innego modelu - cichego! i nie wiem ktory wybrac :( Tagan 420W czy podobnej mocy Topowera z serii U6 ?

Edytowane przez M4ciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc tak:

...a dlaczego juz go nie chce ? bo juz mialem 2 sztuki... w jednym po 2 tygodniach mialem grajace cewki a wymieniony po tej usterce na nowy - spalil sie :( (wywalilo mi korki w mieszkaniu a komp na tym zasilaczu juz nie wstal)...

Szkoda że nie dałeś mu trzeciej szansy, po prostu mógł być to pech do wadliwych modeli. A gdzie kupowałeś?

Edytowane przez QauczuQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi