Dawidos_ Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Witam Szanowne Grono Czytelników Forum Mam następujący problem: Podczas pracy dysku (kopiowanie, defragmentacja itp) komp mułowacieje, a chwilami prawie się przywiesza. Czy można cos z tym zrobić?? Moja konfiguracja: Procesor: AMD Athlon 3000+ Płyta główna: MSI MS-6729 na nForce2 400 768 MB RAM 2 Dyski Baracuda (DMA włączone) Windows XP pozdrawiam DK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 A sterowniki do płyty głównej zainstalowane??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos_ Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Tak zainstalowane... Z dołączonej płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 A te dyski są podłączone na jednym pasie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos_ Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Tak na jednym, ale próbowałem wypinać jeden i to nic nie dało... kiedys wypiolem wszystkie urządzenia, zostal tylko 1 dysk i nie pomogło. I jeszcze jedno programy jakos dlugo stertują przy znikomym obciążeniu procesora (efekt ten byl tez przy świeżo postawionym systemie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) Witam Szanowne Grono Czytelników Forum Mam następujący problem: Podczas pracy dysku (kopiowanie, defragmentacja itp) komp mułowacieje, a chwilami prawie się przywiesza. Czy można cos z tym zrobić?? Moja konfiguracja: Procesor: AMD Athlon 3000+ Płyta główna: MSI MS-6729 na nForce2 400 768 MB RAM 2 Dyski Baracuda (DMA włączone) Windows XP pozdrawiam DK 1684240[/snapback] Jezeli chodzi o sterowniki do MoBo Stery z CD co dostales moga byc stare, czy to 4.27 WHQL (paczka all) , czy jakies inne ? , bo jak inne to polecam te 4.27 , sa na stronie www.nvidia.com .... i instalowac wszystko.... bez "custom" ... (wlaczni z IDE S/W ... to juz poprawiona wersja) Edytowane 5 Października 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Też kiedyś miałem taką sytuację ze swoją Baracudą 80GB 2MB cache. Przy kopiowaniu dużych plików transfer wynosił około 3MB/s przy ogólnym zamuleniu kompa. Założyłem nawet temat o tym, ale żadna z rad nie pomogła. Żadne sterowniki ani taśmy. W końcu kupiłem sobie Caviara 8MB cache ATA i wszystko jak ręką odjął. Nawet teraz po pół roku od zakupu nic nie przymula, a dysku nie oszczędzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...