xarandel Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Jakis czas temu mialem problemy z karta graficzna i wyskakujacymi artefaktami... Dalem ja do naprawy. Czekalem na karte !!trzy tygodnie!!, w koncu po jej dostaniu wracam uradowany do domku, wlaczam gre Battlefield 2, gram 10 minut i co... to samo co wczesniej!!Artefakty!!Pierwszy kur%# dzien uzytkowania!Ba, pierwsza godzina!Tyle, ze teraz do samych artefaktow doszlo,albo: a)komputer sie resetuje b)monitor traci obraz, po paru minutach grania... Mysle, stery - sciagam najnowsze Catalyst 5.9, nadal lipa Zmieniam gre - F.E.A.R, to samo... Szczerze powiedziawszy to nie mam pojecia co mam zrobic. Moim glupim bledem bylo to, ze nie poprosilem o zadne poswiadczenie, ze karta byla w naprawde 2 tyg. , ale myslalem, ze problem zniknie i nigdy nie powroci, wiec to olalem. Teraz ojciec ostatnio byl w tym sklepie ( narzekam na brak czasu, studia ), no i powiedzieli, ze znowu trzeba cale pudlo przywiesc... no i co? Mam czekac kolejne 2tyg., grac na jakies marnej karcie zastepczej i po tym czasie czekania, znowu dostac zrypana karte? Najsmiesniejsze jest to,ze komputer zostal kupiony 2.06.2005r, a w polowie sierpnia karta juz sie zepsula... czekalem na naprawe prawie trzy tygodnie. Karta Radeon X800 XL firmy Gigabyte, za jakies 1400zl... jeszcze nie wkurzalbym sie, gdyby to byl Radeon9550 ( ktorego mialem pol roku i zero problemow ), ale za tak wielkie pieniadze wciskac takie [resorak!]... Tak samo nie potrafie zroumiec pewnej akcji, w ktorej wlasciciel tego sklepu pokazal mi ta karte i powiedzial, ze ona na 90% jest nowa ( po oddaniu do naprawy ), ale naklejka z nr seryjnym zostala przeklejona ze starej.. cos mi w tym smierdzialo ;-/ Karta sie strasznie grzeje, nie wiedziec czemu, momentami sie zastanawiam czy to nie wina zasilania, albo czegos innego co powoduje jej blyskawicznie przegrzewanie, no ale jezeli poltorej miesiaca potrafila dzialac normalnie? Ktos moze cos poradzic? Pomoc? Wlasciwie, nie wiem jak to rozegrac w sklepie, bo nie mam ochoty czekac kolejnych 2-3tyg. z nadzieja, ze karta !!MOZE!! po tym czasie bedzie dzialac, karta, ktora mnie kupe forsy kosztowala. Prosze o pomoc i z gory dziekuje. P.S. Wiem, ze forma tego posta jest troszke dziwna, ale oryginalnie byla pisana na forum, na ktorym mam znajomych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Temat o X800/X800XL, tam powinno znaleść się to pytanie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=101043 A poza tym. Może napisz jaki masz zasilacz skoro go podejrzewasz. Gigabyte z racji posiadania pasywnego chłodzenia potrafi się mocno nagrzewać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xarandel Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Zasilacz jest Chieftec'a. Konfiguracja komputera: Athlon 939 3GHz 1Gb Ramu Dwa dyski twarde Seagate ( 80GB+120GB ) Plyta glowna Abit AN8 Chlodzenie mam standardowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Temat o X800/X800XL, tam powinno znaleść się to pytanie: 1685514[/snapback] :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffar Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 sciagni pacza do batllefielda na kazdym radku tak bedziesz mial bo ta gra zoptymizowana jest pod nvidie po zainstalowaniu pacza problem zniknie napewno to nie jest wina katry pozdro .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...