inesian Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) czy oplaca sie zmienic moja obecna konfigurcje na to co podalem nizej w linkach? proc + mobo pamiec od razu mowie, ze co do ilosci ramu to rozwazam ewentualne dokupienie drugiego 512 do mojego obecnego zestawu, jezeli to co podalem wyzej to lipa B) edit: jakies inne propozycje zeby nie przesadzic z cena :blink: i jak na razie nie chce sie przesiadac z AGP na PCI-E Edytowane 6 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GumowyJohn Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Sałaby Procek... Słaba Płyta..... Dobry RAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Procka min 2600+(lepszy do o/c, a najlepiej 2800+ bo ma 256kb cache l2), mobo wersje PRO, ramki ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 mam przez to rozumiec ze ten semp jest lepszy od mojego athlona? ale czy jest to duza roznica, mocno odczuwalna? bo jezeli nie za duza to po co przeplacac :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Jest lepszyi się DUUUUŻO lepiej kręci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 ale pewno ma zablokowany mnoznik? czyli pozostaje tylko krecenie przez fsb, a moze sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Niestety masz racje, ale i tak sie nie źle kreci na dobrej płycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Jakaś paranoja. Ten Sempron to dokładnie to samo co Athlon XP (pomijając Bartony) z obsługą 64 bitów - a niektóre modele mają 2x mniej L2. Jeśli zależy ci na tych 64 bitach to bierz Sempa, jeśli nie to Barton (32 bity) lub Athlon 64 wchodzą w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 no wlasnie dlatego sie pytam czy oplaca sie w moim przypadku zmieniac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Jakaś paranoja. Ten Sempron to dokładnie to samo co Athlon XP (pomijając Bartony) z obsługą 64 bitów - a niektóre modele mają 2x mniej L2. Jeśli zależy ci na tych 64 bitach to bierz Sempa, jeśli nie to Barton (32 bity) lub Athlon 64 wchodzą w grę. 1689234[/snapback] Poczytaj troche o architekturze nowych sempow bo w Twojej wiedzy widze duze braki :roll: W temacie to plytka ok (najlepiej rev1.1),pamieci dobre ,a sempa lepiej 2800+ ze wzgledu na wyzszy mnoznik :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 No widzę jeszcze jedną różnicę: mają wbudowany jednokanałowy kontroler pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 No widzę jeszcze jedną różnicę: mają wbudowany jednokanałowy kontroler pamięci. 1689865[/snapback] ...ot taki drobny szczegol :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Jakaś paranoja. Ten Sempron to dokładnie to samo co Athlon XP (pomijając Bartony) z obsługą 64 bitów - a niektóre modele mają 2x mniej L2. Jeśli zależy ci na tych 64 bitach to bierz Sempa, jeśli nie to Barton (32 bity) lub Athlon 64 wchodzą w grę. 1689234[/snapback] sorry człowieku ale po raz kolejny bredzisz- porównujesz architekture a64 do athlona xp :blink: Powiem po raz ostatni-sempy s754 to taki a64 s754(brak duala)z mniejszą pamięcią podkręczną. Starsze modele-np mój miały jeszcze zablokowane 64 bity. Moje rewizja bazuje na jądrze winchester a nowsze sempy 64 bit na venice e6. Mam nadzieje,ze wreszcie to pojmiesz i zaczniesz pisać z sensem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...