Skocz do zawartości
rops

Asrock K8nf4g Vga Gf 6100 /nforce 410 Mcp/

Rekomendowane odpowiedzi

Ej mam pytanie.. Mam zamiar zakupić tego Asrocka tylko nie wiem co z grafą..pali mnie później dokupić 6800GS , tylko nie wiem czy sie zmiesci.. jak sadzicie? Zauwazylem ze przy PCI-E x16 na gorze jest radiator ktory ewentualnie moglby blokowac chlodzenie karty czy cos...

I jak moglby ktos napisac wymiary owego MoBo bo chcialbym cos sprawdzic :P

Z gory dzieki :-P

wymiary:

24.4 cm x 20.3 cm

Strona producenta sie kłania....

Jak 6800 ma jakis rozp..dolony do maxa radiator no to może być problem,trza by było jakoś zredukować ten od gf6100 integry i wtedy by wlazł na płyte bez problemu.

edit.

Moze zamienić miejscami radiatory ,tzn tego z nf410 na gf6100 i vice versa????

Edytowane przez janosikkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest z jedna koscią i z dwoma htt max 290a potem sie kszaczy pszy htt 300 wcale sie komp nie podnosi nawet jak na proc dam 1.6v

Hmmm.

a czy przypadkiem nie masz starszego sempa pod s754 ale bez obsługi 64 bitów?Z tego co pamiętam to robione były w technologii 0,13 i do oc sie za bardzo nie nadawały...

Odpal cpu-z ,on pokazuje w jakiej technologii jest proc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze jusz cisza nikt nic nowego nie wykombinował:(

http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...5/7.html#000100

Spróbowałem tego tricku i okazuje się, że to działa. Wprawdzie nie mogę znaleźć żadnego softu, którym by można było płytę podkręcić z poziomu windowsa, ale jak ustawię 300MHz w biosie i wstawię w autostart ustawianie MAX Async Latency na 8ns, to 300MHz mam 100% stabilnie. Bez tego na 300MHz komp wykrzacza się aż miło, a granica stabilności to 295MHz. Szkoda, ze powyżej 300MHz nie ładuje sie windows, bo by napewno też działało stabilnie z tym ustawieniem. Pozostaje tylko czekać na nowy lub nieoficjalny bios z poprawionym MAX Async Latency.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosiłem Merilna aby zedytował ten bios i podmienił MAX Async Latency na 8ns jak znajdzie czas

to napewno poprawi.Pozdro 600

I'M BACK B)

niestety niemoge go dopasc na icq i nieodpowiada na maile :(

Edytowane przez GenetiX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(specjalnie dla jednego niecierpliwego) VMOD - Tabelka z kombinacjami bitów dla poszczególnych napięć dla kontrolera napięcia. 0 - zwarte, 1- rozwarte. Trzeba zauważyć, że procesor wybierając swoje domyślne napięcie zwiera kilka z VIDx do masy. Dlatego nie jest możliwe uzyskanie niektórych napięć. Dla 1.4V - Sempron zwarty jest VID0, VID3 i VID4. Dlatego też wybierać napięcie można tylko zwierajac VID1 i VID2. Oczywiście nic nie szkodzi zamalować wszystkie pola VIDx :) też wyjdzie z tego 1.55V - bo VID0, VID3 i VID4 są i tak zwarte przez proca.

post-11412-1136396243_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdcie ten program u siebie http://www.biostar.cn/bios2005/常...ver%20Clock.rar , jest to program z Biostara do podkręcania z pod windozy. U mnie niestety nie działa.

Ustawcie sobie w A64TWEAKER 0.31 MAX Async Latency na 8ns, podobno duzo wieksze mozliwosci OC>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdcie ten program u siebie http://www.biostar.cn/bios2005/常...ver%20Clock.rar , jest to program z Biostara do podkręcania z pod windozy. U mnie niestety nie działa.

Ustawcie sobie w A64TWEAKER 0.31 MAX Async Latency na 8ns, podobno duzo wieksze mozliwosci OC>

U mnie po ustawieniu Max Async. Latency na 8ns, stabilnie mam 2600MHz (325MHz HT). Może by było więcej ale nie chce mi sie sprawdzać. na 2666MHz przechodzi Super PI, ale w 3DMarku się zwiecha. Pewnie pamięci trzymają, bo mam jakieś byle jakie Seitec'i kupione parę lat temu. W każdym razie do 2850MHz dobiłem bez testowania stabilności :) Nie sądziłem, ze zobaczę takie wartości na moim Sempronie 2800 z tą płytą. Aha żeby wszystko ładnie sie samo podkręcało, trzeba zadbać, żeby w rejestrze wpis od np. A64Info (ustawiający MAX Asnc. Latency) był wcześniej od T-Utility.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś zna Angielski to proszę o przetłumaczenie tego posta z OCWorkbench,

OK the error just in case u install PCIE card instead of VGA onboard maybe BIOSTAR just write this program for onboard VGA? If u got a Overclock err (BSOD - blue screen of death) go to T-utilites folder edit the file BSpanel.xxx (or some thing like that sorry ... edit the safe fsb return to 200 or some fsb that ur cpu can do, meanwhile no need to reinstall T-utilities and delete folder [smile] )

If anyone modify this program so can work with PCIE VGA plz share with us [smile]

here 343 on my ASROCK 754

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=61900

remember about the max async latency 8ns or 9ns may be the best

preamble = 7.5ns help alittle too, use A64 Tweaker for the next reboot [smile] good luck u all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi