mortigan Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Opcja szukaj nie znalazła tematu, w którym była odpowiedź na moje pytanie, więc pisze nowy. Niedawno zakupiłem nowego Geforce 6200 256 mb ram 64 bit firmy palit (na leprzego nie było mnie stać) i gdy instaluje sterownik każe zrestartować komputer. Po ponownym uruchomieniu wczytuje się Windows Xp pro (warto dodać że pierwsza, najstarsza wersja windows xp, zaktualizowana ręcznie SP1 oraz SP2 i rzędem poprawek), ale gdy już ma wejść zawiesza się i nic nie da się zrobić. Obecnie jade bez sterownika, na zmniejszonym przyśpieszeniu sprzętowym, aby obraz nie skakał tak potwornie... prosze, pomocy, bo mam nowiutką karte, nowiutki, orginalny sterownik i nie wiem co jest nie tak... :mur: Edytowane 9 Października 2005 przez mortigan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 seria 6xxx to nie seria FX! jak już coś to masz GeForce 6200. jaką wersje sterowników instalujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxadrian Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Też mam starego windowsa z recznie instalowanym sp1 bez sp2(bo to syf) i wszystko działa... Warto wypróbować inne sterowniki niż te dołączone do karty... PS: na tej karcie nie montuje się kości DDR2, a w szczególności gdy to jest szyna 64bit... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortigan Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) z tym ramem to pisze, bo tak mam na pudełku a sterowniki, to: 40.72- nie działają (dalej nie wykrywa karty) 45.23- to samo 56.72- to samo 66.77- udaje, że działa (wykryło karte, ale przy próbie zmiany rozdzielczości, albo ilości kolorów się wiesza) 77.77- nie działa wiesza się przy wejściu do windows 78.01- to samo 78.05- jeszcze nie próbowałem, ale raczej nie podziała jeszcze dopisze, że mam zintegrowaną drugą kartę graficzną SiS na płycie ASRock K7S41GX Edytowane 9 Października 2005 przez mortigan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) OMFG a jest bardzo duży temat o 6200, po co zakładać nowy ? Edytowane 9 Października 2005 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GumowyJohn Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A wyłączyłeś tą zintegrowaną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortigan Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A wyłączyłeś tą zintegrowaną? 1691502[/snapback] chyba sie sama odłączyła, ale powiedz mi jak to sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 chyba sie sama odłączyła, ale powiedz mi jak to sprawdzić. 1691518[/snapback] Wyłączasz w BIOSie chyba. Pozatym jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, zapodaj nowy BIOS do tej płyty. Bios z 08-2005 do K7S41GX Ja miałem przeróżne problemy ze sprzętem na płytach K7VT4A Pro i po zapodaniu ostatnich biosów wyraźnie się polepszyło :) choć producent wspomina tylko o rozszerzeniu biosu o obsługę nowych proców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Moze masz ustawione w biosie aby pierwsa karte wykrywal na PCI i wtedy leci zintegrowana. Miesza sie ze sterami jakie ladujesz od NV. Zmien w biosie aby najpierw wykrywal AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortigan Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Rozwiązałem problem: Znalazłem w biosie ustawienia kart graficznych i kolejności sprawdzania portów (było domyślnie PCI), ale to nie rozwiązało problemu, gdyż było zapewne tylko częściową przyczyną resetów. Po formacie (zalecany po takiej operacji, z resztą to zrozumiałe, gdyż po wejściu do wnidows ekran się wygaszał i nic nie było widać) zaskoczyły mi trybiki... Mam zasilacz do kompa jeszcze z przed dwóch zmian sprzętu, jest on z 1997 roku i jego moc jest ograniczona do 260 W. mam sporą ilość (3 napędy), i po dołaczeniu 2 i zostawieniu tylko niezbędnego wszystko działa poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 No z tym zasilaczem to my nie jestesmy wrozkami. Ale oczywiscie zmieniaj go i juz powinno wszystko byc OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...