Skocz do zawartości
nrl

Windows Xp

Rekomendowane odpowiedzi

witam miał ktoś z was taki problem że z katalogu windows zostal usunięty system32?? bo kurcze chyba się właśnie spotkałem z takim problemem :) nie moge odpalić konsoli z polecenia cmd (wyskakuje ze nie mam jej w windows\system32\cmd.exe) więc sprawdziłem i nie ma w ogóle całego katalogu :blink: może mi ktoś podesłać na poczte cmd.exe hehe

nie_realny@op.pl

ps. poradziłem sobie z systemem32 juz jest widoczny(nie wiem dlaczego był ukryty mialem odchaczono opcje pokaż ukryte pliki i katalogi)

pokazało mi dzieki temu poleceniu attrib -h -s d:\windows\system32

jak by ktos potrzebowal na przyszlośc ale cmd nie ma why??

ps2. no cmd.exe już mam i działa, ale tylko jak odpale je bezpośrednio. z uruchom nie chodzi to znaczy chodzi ale robi zwisa haha :) dlaczego??

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też raz tak miałem i było to spowodowane wirusem. To jak jeszcze używałem IE, po prostu było coś takiego, że wirus wklejał w ten folder swoją stronkę, ustawiał ją jako startową i właśnie ten folder ukrywał. Folder pokazałem w ten sam sposób, co Ty, ale zaraz po tym usunąłem wszystkie htmy, które mi nie pasowały z tego folderu, a resztę zrobił avast :).

Pozdrawiam,

Cebix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi