Vasquez21 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Witam. No właśnie, jak w temacie. Zamierzam zmienić całego kompa i zaczynam od procesorka. Szybko padło na AMD'ka 64, problem pojawił się dopiero przy decydowaniu którego wybrać. Z tego co zasłyszałem, to wersja Venice sprawuje się najlepiej i teraz podstawowe pytanie. Jak duża jest różnica pomiędzy 3000+, a np. 3200+ ? Czy warto dopłacać ~140 zł aby wziąźć 3200+ ? Czy może dopłacić jeszcze więcej i brać 3400/500/700/800+. Jakbyście ocenili opłacalność takiego zakupu. Szczerze powiedziawszy zastanawiałem się jeszcze nad Sempronem, ale chciałbym postawić na socket 939. Jaka jest Wasza opinia ? Warto dopłacać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Moim zdaniem nie warto ! Przy minimum chęci sam sobie wykręcisz Veniciusza na najmniej 2,5 Ghz. Więc płacić za mnożnik 10 140zl ? ja bym nie zapłacił wolałbym dołożyć do czegoś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasquez21 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Hmmm... moglibyście poradzić jeszcze jakąś płytę, która pasowałaby pod tego procka. Szczerze powiedziawszy przeglądałem rankingi i wogóle, ale za dużo tego ;) A nie chcę się naciąć, że nie spasuję dobrze sprzętem i nie będzie mi coś działało. EDIT: Od razu powiem co jeszcze dodam, że w planowanym komputerku planuję Sapphire ATI Radeon X800GTO Ultimate. Edytowane 12 Października 2005 przez Vasquez21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...