yuucOm Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Witam. Czy można podzielić dysk na partycje i go nie formatować. To znaczy: mam 120 GB tylko z partcja C (czyli nie dzielony) dysk i mam zajęte 20 gb których nie chcialbym sie pozbywać a musze zarazem stworzyć partycje. Mam Win xp sp 1. Czym to sie robi w xp :D i czy mozna to zrobic juz na zapełnionym troche dysku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 partition magic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solek1315 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) do podzielenia dysku na mniejsze partycje będziesz musiał usunąć tę olbrzymią :-P Edytowane 14 Października 2005 przez solek1315 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) usunąć znaczy zformatować ? :D. Jeżeli tak to mam jeszcze inne pytanie. Czy na tej samej partycji moge zainstalować sobie Win server 2003 ? Edytowane 14 Października 2005 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Usunac, to znaczy usunac:> A skoro usunac, to i utrata danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 do podzielenia dysku na mniejsze partycje będziesz musiał usunąć tę olbrzymią :-P Nie usunac tylko zmniejszyc. PM bez broblemu sobie z tym poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 W tym fajnym programie możesz zmniejszać, kasować dodawać i powiększać. Niektóre rzeczy zrobisz 'od ręki' - inne wymagają restartu komputera i kilkuminotowych operacji na tablicy dysku po restarcie. Jeden problem - program nie jest darmowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Mam jeszcze tylko małe pytanie: Czy moge Win server 2003 zainstalwać na tej samej partycji co Win Xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 jezeli chcesz uruchamiac 2003 i xp to byloby wskazane na roznych partycjach, bo maga sie co nieco pliki systemowe pomieszac :lol2: zavader: Jeden problem - program nie jest darmowy.skoro kolega ma win 2003 serv, to co mu wisi kupic PM B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...