Gość KOzi]K[ Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 czesc mam pytanie czy mozna podlaczyc video do monitora?np za pomoca czinkczy?(kable zolto biale):)nie wiem jak sie pisze to:).Albo w jakis inny sposob?tak zeby karta graficzna odbierala tv? oczywiscie do video podlaczony bedzie kabel z sygnalem:) jesli znacie inne kombinacje video+komp to dajcie znac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Jak masz ViVo to wystarczy jeszcze podłączyć jakoś audio pod linein/mic i ściagnąć jakiś programik do captouringu/ogróbki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 a jak zrobic audio do kompa?bo teoretycznie mam kabel do wyjscia z grafy ale tam tylko1 wyjscie jest:)a czinkczy z koncowka do muzycznej karty jeszcze nie widzialem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Nie chodzi o tv-out lecz tv in. A dźwięk pod line in kabel 2x chinc - jack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 jakiego do tego celu uzyc programu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Jesli masz kartę graficzną z Video In (nie TV in... czegoś takiego nie ma!), to razem ze sterownikami powiniennes miec płytkę CD z odpowiednim oprogra- mowaniem. Do przechwytu video polecany jest stosunkowo prosty program VirtualDub. Można też skorzystać z oprogramowania Pinnacle Studio (to taki super uproszczony Adobe Premiere ^_-). Obraz z kamery, magnetowidu czy tunera satelitarnego zgrywac można z wejscia Video w karcie graficznej, w karcie TV lub w karcie Video MJPEG. Karty graficzne sa pod tym względem cieniutkie, karty TV też. Natomiast analogowa karta do nieliniowego montażu video ze sprzętowym kodekiem MJPEG przechwyci obraz bez widocznej straty w jakości. Należy się jednak liczyć z faktem, że 5-7 minut materiału w MJPEG zajmuje około 1 GB. I na koniec dodam jeszcze, że żanda z tych opcji nie nadaje się do oglądania bierzącego Video na pełnym ekranie. Jakość tylko dla podglądu. Edytowane 24 Października 2005 przez Lumperator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 czyli ze obraz z widea jeszzce gorszy niz z tunera tv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 to moja grafika i sie okazalo ze nie ma video in:)normlanie lamerstwo^. Tak wiec teraz czas zapytac czy mozna jakos podlaczyc wideo do kompa zeby mozna bylo przechwycic obraz?moze do tego 3 zlacza:)no poradzcie cos bo zalamka panuje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Mozesz kupic karte TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) czyli nici z podlaczenia videa? ---------------------------------------- a wie moze ktos czy da sie ogladac tv z kompa na ktorym jest tuner tv?cos na zasadzie udostepnienia internetu w windowsach:)??czy ktos wie o co mi chodzi:) Jak by ktos wiedzial jak to wykminic to byl bym wdzieczny:) p.s bo po sieci na pewno nie bylo by za malego transferu:)chodzi oczywiscie o siec LAN:) Edytowane 31 Października 2005 przez KOzi]K[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Z siecią Lan problemu by nie było, ale obawiam się, ze przekaz na drugi komputer bierzący obraz z karty TV jest niewykonalny. Z kartami do dobioru telewizji z satelity sprawa wyglkąda lepiej. Dane z obrazem i dźwiękiem zapisują się na dysk i z niego dopiweo odbywa się bierzące odtwarzanie. Te dane można udostępniać na drugi komputer. Nie wiem jakim softem się to robi, bo nigdy się w to nie bawiłem, ale zasada byłaby taka sama jak z internetem. Tyle, że komputer, na którym zainstalowana jest karta miałby podwójnie obciążony dysk, z racji dodatkowego odczytu. A kaka niewygodna?!! Szkoda gadać. Weź sobie wrzuć do kompa taniąkartę TV za 100 parę złotych i będzie spokój. Taką kartą też można przechwytywac obraz (nie radzę :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 czy Tuner LEADTEK WinFast TV 2000 XP RM sie nadaje do ogladanie np filmow akcji albo meczy pilkarkich badz siatkarskich?chodzi mi o to zeby nie bylo kreski zamiast lotu pilki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...