modoc Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Chciałem zakupić dysk twardy jakies 250 GB albo więcej. Zależy mi na tym aby był jak najmniej awaryjny co do szybkości i głośności nie stawiam wymagań, co możecie polecić w tej kwestii ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 LISTA - wszystkie dyski powyżej 250GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Jak wystarczy Ci 250GB to Hitachi Deskstar7K250 jest fajny. Jak szukasz czegos dużo większego to lepiej kupić 2x200/250GB bo wyjdzie taniej niż raz 400GB. Przykład Deskstar 7K400 (400GB) kosztuje ~1000zł, a kupując 2x DS 7K250 zmieścisz się w 900zł (i masz 500GB). Edytowane 16 Października 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 A co z awaryjnością jak pod tym względem wygląda sytuacja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Podobno Samsungi i IBM/Hitachi są awaryjne, ale u mnie komp chodzi już któryś dzień bez przerwy i nic się nie dzieje. Poza tym masz 3 lata gwarancji, a chyba nie przechowujesz tam super-cennych danych. O innych dyskach nie słyszałem opinii. PS. Podobno Segate'y bardzo się grzeją, więc potrzebujesz przewiewnej ubudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...