Skocz do zawartości
Gość

Wiatraczek do karty Prolinka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Kupiłem we wrześniu na allegro Gf4 Ti 4200 64DDR firmy Prolink. Wszystko spoko, karta fajnie śmiga, ale po 2 miesiącach zepsuł się wiatraczek. Zaczął dziwnie brzęczeć, i wolno się kręcić aż w końcu go odłączełem bo zagłuszał mi TV. I teraz mam problem bo takiego wiatraka kupić się nie da i nie wiem jak mam wyegzekwować moją 24 miesięczną gwarancję. W serwisie powiedzieli mi, że kartę mogą odesłać do producenta. Wielkie dzięki za taką radę. Nie mam zamiaru czekać miesiąc na zwrot karty. Co ja mam teraz zrobić ?? Wiatraczek na tych kartach jest dość specyficzny i nie można go zastąpić standardowym za 10zł. Wiecie gdzie mogę kupić taki wiatrak ??? A może ktoś z Was ma zapasowy ?? Ratujcie bo w obawie o kartę wyłączyłem wszystkie anty aliasingi i inne duperele i już nie mam takiej przyjemności z komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.  

Kupiłem we wrześniu na allegro Gf4 Ti 4200 64DDR firmy Prolink. Wszystko spoko, karta fajnie śmiga, ale po 2 miesiącach zepsuł się wiatraczek. Zaczął dziwnie brzęczeć, i wolno się kręcić aż w końcu go odłączełem bo zagłuszał mi TV. I teraz mam problem bo takiego wiatraka kupić się nie da i nie wiem jak mam wyegzekwować moją 24 miesięczną gwarancję. W serwisie powiedzieli mi, że kartę mogą odesłać do producenta. Wielkie dzięki za taką radę. Nie mam zamiaru czekać miesiąc na zwrot karty. Co ja mam teraz zrobić ?? Wiatraczek na tych kartach jest dość specyficzny i nie można go zastąpić standardowym za 10zł. Wiecie gdzie mogę kupić taki wiatrak ??? A może ktoś z Was ma zapasowy ?? Ratujcie bo w obawie o kartę wyłączyłem wszystkie anty aliasingi i inne duperele i już nie mam takiej przyjemności z komputera.

masz musk?????

to zaloz sobie lepsze chlodzenie wogle - kup wiekszy radiator i wiekszy wentyl np. 100x100@2,67krpm - i spox bedzie chodzic - po cholere ci znow taki kiczasty wiatraczek -

na termopoxa kleisz i spox trzyma sie wszystko

ja odrazu po kupieniu karty przerobilem chlodzenie.....

a z gwara kij w ryj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz musk?????

to zaloz sobie lepsze chlodzenie wogle - kup wiekszy radiator i wiekszy wentyl np. 100x100@2,67krpm - i spox bedzie chodzic - po cholere ci znow taki kiczasty wiatraczek -  

na termopoxa kleisz i spox trzyma sie wszystko

ja odrazu po kupieniu karty przerobilem chlodzenie.....

a z gwara kij w ryj

thermopoxa mam jakiegos, ale nie wiem, czy to tylko pasta termoprz. czy ona tez dziala jako klej? byloby super. a jak cos to jaki taki klej kupic. najlepiej termoprzewodzacy. czy lepiej smarowac pasta i dac kropelke "kropeli"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapytam podobmie jak masz h..ja i leb to kombinuj

wentyl na warsztad i bedzie chodizl jak nowy

w prostrzej wersju napusc w niego (wszedzie ) oleju do silnikow samochodowych albo oleju mineralnego w sklepach rowerowych jest

2 rozwiazanie rozloz go na czynnki wyczysc calego naladuj smaru tam dzie trzeba i zloz spowrotem i bedzie chodzil i to cich (sie wie w koncu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepszejsze chlodzenie bedzie po prostu lepsze to jest normalne ale podalem jak wentyla przereperowac

a tak na serio to idz koop kiegos coolerka za 20zł do duroniusza naiwrc otwory ewentualnie wutnij jak cos bedzie przeszkadzac i masz zajebioza chlodzenie na GPu wentyl na 1600-2k obrotow i ciccho acz zimno powinno byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepszejsze chlodzenie bedzie po prostu lepsze to jest normalne ale podalem  jak wentyla przereperowac  

a tak na serio to idz koop kiegos  coolerka za 20zł do duroniusza naiwrc otwory ewentualnie wutnij jak cos bedzie przeszkadzac i masz zajebioza chlodzenie na GPu wentyl na 1600-2k obrotow i ciccho acz zimno powinno byc

zaprawdee powiadam wam ze grzyb mowi racje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ja sie pojawilem.

Nie wiem czy zauwazyles, ale zamykam tylko:

-tematy ktore w kolko sie powtarzaja

-tematy w ktorych ludzie na siebie bluzgaja

-tematy ktore kogos obrazaja (dzisiejszonocna ankieta na temat libero)

Pokaz mi jeden temat ktory zamnknalem bez powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi mi oto ze to wg mnie tak raczej nawet lepiej bo sie powie co ma byc i koniec po jakims czasie w topikach bedzie wszyskto na temat a co do ankiet na tematr ludzi (nie czytalem tej o libero) to uwazam ze wyrzucac nawet z autorem jezeli mial na uwadze obrazac

ogolnie zamykanie spowoduje pozadek tak mysle

a teraz z tego watku kilka ostatnich posow wywalic i zamknac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ja sie pojawilem.

Nie wiem czy zauwazyles, ale zamykam tylko:

-tematy ktore w kolko sie powtarzaja

-tematy w ktorych ludzie na siebie bluzgaja

-tematy ktore kogos obrazaja (dzisiejszonocna ankieta na temat libero)

Pokaz mi jeden temat ktory zamnknalem bez powodu.

bardzo dobrze grzesio robi wreszcie jakis konsekwentny moderator na forumie sie znalazl - mam ciekawy pomysl - stworzyc jeszcze 1 dzial na forum zamkniety dzial i tam zostalyby przeniesione zamkniete watki.... chyba uczcziwe nie i jak by sie czysto zrobilo 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam spoko wszystko widze jak bym mial cyfraka to byly by idealne nie menij na gpu mam plytke miedziana a na niej dopiero radiator dalje jest wentyl wlasnie sunona 92x92 ktory wieje takze na memorki i szfa gra karta sie mocno grzeje (v-mod 1.920@2.080V) 175@235MHz jak wylacze wentyl to lapie okolo 60 stopni i potrafi sie zwiecic na wentylu 7V 42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...