sebx Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Witam , Płyta główna z tematu Gigabyte GA-K8U-939 Uli1689 BOX jest w Komputroniku za 251 zeta - chyba ma dobry stosunek jakość / cena , ale ciekawią mnie spostrzeżenia użytkowników - jeśli ktoś ma taką płytę niech napisze jak się sprawuje .... Generalnie rozglądam się za czymś co zastąpi mój obecny sprzęt tzn. płytę główną i procesor , myślę o Sempronie S939 i płycie z AGP . Cena gra znaczną rolę więc im tańsza płyta tym lepiej - procek i tak wyjdzie ~300zł :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Nieznam tego Gigabyta ale mogę polecić ASRocka z podpisu. Też jst na ULI ale na nowszym (1695). Jest temat o tym chipsecie i mobo. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Nieznam tego Gigabyta ale mogę polecić ASRocka z podpisu. Też jst na ULI ale na nowszym (1695). Jest temat o tym chipsecie i mobo. Pozdrawiam! 1705673[/snapback] Wiem , czytałem - czy ten port AGP w tej płycie ASRock to 100 procentowe AGP 8x czy też jakaś proteza o połowę niższej wydajności ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Jest to 100% AGP 8x. Kontroler PCIE jest w NB, natomiast Sb (ULI 1567)ma właśnie wbudowany pełnosprawny port AGP. Łącze HT miedzy mostkami w zupełności wystarcza by grafa nie traciła na wydajności (róznice w testach tej samej grafy na AGP i PCIE żadko kiedy wychodzą poza błąd pomiaru na kożyść PCIE). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...