shakur_45 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 wreszcie zakupilem sobie odpowiednie chlodzenie, i wezme sie za max oc jaki moge wycisnac z tego sprzetu, mnoznik odblokowany, wiec moge sie bawic jeszcze bardziej fsb, tylkow lasnie zastanawia mnie jedna rzecz o ile si enie myle, to u mnie na plycie jest dzielnik 1/6, wiec czy dobrze rozumeje, ze takim najbezpiecznijszym fsb bedzie mniej wiecej 230 ??, no bo 40 moze byc juz wartoscia za wyskoka, dla dyskow co o tym sadzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 40 MHz -> extremalna wręcz wartość, ja to bym się bał 37,5 przekraczać!!! A więc 230 MHz to jest ostateczne maksimum co wyciągniesz - chyba że lubisz ryzyko :-D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 40 MHz -> extremalna wręcz wartość, ja to bym się bał 37,5 przekraczać!!! A więc 230 MHz to jest ostateczne maksimum co wyciągniesz - chyba że lubisz ryzyko :-D. 1704790[/snapback] przesadzasz trochę, fakt rozsądną granicą jest 37,5MHz ale ludzie na KT 600 osiągają po 250MHz. Ale przecież Ty masz płytkę na nf2, więci możesz ciągnąć z FSB ile tylko pozwolą pamięci lub płyta! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Ale przecież Ty masz płytkę na nf2, więci możesz ciągnąć z FSB ile tylko pozwolą pamięci lub płyta!Ja tak - NF2 rulez!!! Ale shakur_45 nie ma niestety płytki na tym chipsecie więc pozostaje mu tylko zapawa z dzielnikami!!! Dla pocieszenia przyznaję że słyszałem coś o dzielnikach 1/7, ale tylko tyle B) nie wiem co i jak. A szyna PCI powyżej 37,5 MHz może znacząco skrócić życie hdd i wogóle wszystkim urządzonkom na pci (napisałem - MOŻE ale nie musi). Edytowane 17 Października 2005 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Ale shakur_45 nie ma niestety płytki na tym chipsecie więc pozostaje mu tylko zapawa z dzielnikami!!! Dla pocieszenia przyznaję że słyszałem coś o dzielnikach 1/7, ale tylko tyle B) nie wiem co i jak. A szyna PCI powyżej 37,5 MHz może znacząco skrócić życie hdd i wogóle wszystkim urządzonkom na pci (napisałem - MOŻE ale nie musi). 1704824[/snapback] O masakra człowieku!! :angry: <_< jak nie wierzysz to patrz!! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68455839 Tam jest napisane, cytuje "Soltek SL-75FRN2-L Socket A (462) nForce2 SPP" !! :wink: Ale przecież Ty masz płytkę na nf2, więci możesz ciągnąć z FSB ile tylko pozwolą pamięci lub płyta!to było skierowane do shakur_45 Edytowane 17 Października 2005 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 :-P :-P :-P :-P :-P To ja nie wiem??? Pisał coś o dzielnikach :-/ Fakt - nie sprawdziłem tej płyty - niby jest na NF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 :-P :-P :-P :-P :-P To ja nie wiem??? Pisał coś o dzielnikach :-/ Fakt - nie sprawdziłem tej płyty - niby jest na NF2. 1704887[/snapback] tak, pisał takie coś o ile sie nie myle, to u mnie na plycie jest dzielnik 1/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...