Skocz do zawartości
Waaagh

Proszę O Ocenę Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym prosić o ocenę wybranego sprzętu i ewentulne propozycje co w tym konfigu zmienić.

Wybrałem taki zestaw:

Płyta główna DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

Procesor AMD Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Venice

Wentylator procesora Arctic Cooling Freezer 64

Pamięć RAM GeIL Dual 2 x 512MB UltraX PC-550 CL2.5

Karta graficzna GeForce 6600GT MSI NX6600GT-TD128E 128MB (128-bit) TV&DVI (PCIE)

Do tego mam ze starego kompa CD-ROMik, DVD-RW, HDD60GB, SB Live i jakąś śmieszną budę CODEGENa z zasilaczem 300W.

Zdaję sobie sprawę że muszę wymienić zasilacz, mam na oku TAGANa 380 W, ale może za słaby ? Oczywiście wybierając zestaw myślałem o oc. Czy ta grafa w ogóle się kręci ? Chcę na nią wrzucić wiatrak PENTAGRAMa bo zależy mi na ciszy. Czy płyta DFI jest cicha ? Czy wiatrak hałasuje , bo nigdzie nie czytałem aby ktoś się skarżył.

A obudowę myślę zmienić na Thermaltake Soprano, tylko czytałem różne opinie. Może za 300 zł warto kupić jakąś lepszą budę.

PS Oczywiście za jakieś dwa, trzy miechy zmienię też HD, myślałem o Samsungu Spinpoint SATAII 160 GB.

Sorki za długi post, ale chciałbym rzetelną odpowiedź a do takiej potrzeba dużo informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, a może jakiegoś linka do tych TwinMos, bo widzę że są różne. No i czy dobrze się kręcą, bo te Geil wybrałem w oparciu o poradnik Zestaw komputerowy na forum.

A Radek GTO jest jednak droższy od GF6600GT, ale z tego co czytałem to raczej warto dodać kasę.

O co chodzi z tymi dyskami, nigdy nie korzystałem z RAID... Ogólnie coś tam wiem, ale jakie są z tego korzyści i koszty ?

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi