Waaagh Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Witam, chciałbym prosić o ocenę wybranego sprzętu i ewentulne propozycje co w tym konfigu zmienić. Wybrałem taki zestaw: Płyta główna DFI LanParty UT nF4 Ultra-D Procesor AMD Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Venice Wentylator procesora Arctic Cooling Freezer 64 Pamięć RAM GeIL Dual 2 x 512MB UltraX PC-550 CL2.5 Karta graficzna GeForce 6600GT MSI NX6600GT-TD128E 128MB (128-bit) TV&DVI (PCIE) Do tego mam ze starego kompa CD-ROMik, DVD-RW, HDD60GB, SB Live i jakąś śmieszną budę CODEGENa z zasilaczem 300W. Zdaję sobie sprawę że muszę wymienić zasilacz, mam na oku TAGANa 380 W, ale może za słaby ? Oczywiście wybierając zestaw myślałem o oc. Czy ta grafa w ogóle się kręci ? Chcę na nią wrzucić wiatrak PENTAGRAMa bo zależy mi na ciszy. Czy płyta DFI jest cicha ? Czy wiatrak hałasuje , bo nigdzie nie czytałem aby ktoś się skarżył. A obudowę myślę zmienić na Thermaltake Soprano, tylko czytałem różne opinie. Może za 300 zł warto kupić jakąś lepszą budę. PS Oczywiście za jakieś dwa, trzy miechy zmienię też HD, myślałem o Samsungu Spinpoint SATAII 160 GB. Sorki za długi post, ale chciałbym rzetelną odpowiedź a do takiej potrzeba dużo informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Po 1 karta X800GTO Po 2 pamięć Twinmos Twister Po 3 Taki Tagan styknie Po 4 Pomyśl o raidzie 0 z dysków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waaagh Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Hmm, a może jakiegoś linka do tych TwinMos, bo widzę że są różne. No i czy dobrze się kręcą, bo te Geil wybrałem w oparciu o poradnik Zestaw komputerowy na forum. A Radek GTO jest jednak droższy od GF6600GT, ale z tego co czytałem to raczej warto dodać kasę. O co chodzi z tymi dyskami, nigdy nie korzystałem z RAID... Ogólnie coś tam wiem, ale jakie są z tego korzyści i koszty ? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...