korbelsky Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 otoz zlozylem sobie lcd krok po kroku wedlug tej strony klik i po podlaczeniu dziala tyle ze caly czas wyswietla tylko czarne kratki.probowalem kilkum progsow i caly czas to samo.styki i luty sa w porzadku weic nie wiem co jest zle...jakies sugestie? sprawdzilem ze gdy odlaczam go z portu drukary i zostaje na samym molexie 5v to nic sie nie zmienia-dalej wyswietla te same kratki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Pewnie zle ustawiony jest kontrast wyswietlacza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 nie,jasnosc sam ustawiam potencjometrem.chodzi mi o to ze jest podswietlenie tyle ze w miejscach gdzie powinny byc litery sa te kratki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 on mówi o jasności, Ty o kontraście... hehe. sprawdz wszystkie luty, czy nie ma zwarcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 zwarc brak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) nie,jasnosc sam ustawiam potencjometrem... 1706507[/snapback] on mówi o jasności, Ty o kontraście...Wlasnie... cieszy mnie, ze mozesz regulowac "jasnosc" (podswietlania jak mniemam) ale ja mowie o kontrascie wyswietlacza (czyli o tych kwadracikach;) - moze byc wszystko OK ale jak jest zle wyregulowany to bedziesz widzial to co wyswietlacz potrafi wyswietlic (wszystkie pola). W druga strone - nie bedziesz widzial nic. Edytowane 18 Października 2005 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 masz racje,zle sie wyrazilem.dokladnie krecilem tam i spowrotem kilka razy i nieudalo mi sie natrafic na odpowiednie znaki :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 zainstalowałeś port95nt?? w biosie port lpt powien być ustawiony na tryb ECP u mnie domyślnie było SPP i tez mialem ten problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 port95nt'a mam LPT mam ustawione na ECP+EPP wiec chyba dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 spróbuj dać samo ECP (trzeba eksperymentować) skoro są cały czas są same kwadraty to jest podane zasilanie lecz nie ma zadnego sygnału z portu:/ moze masz jakis nie standardowy adres portu LPT?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 bede dalej probowac.czytalem ze sa takie programy ktore sie odpala z dyskietki startowej,przez dos.ma ktos ten stuff? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...