Skocz do zawartości
kata strofa

Cichy Zasilacz Pod Duże Obciążenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

możecie już ziewać z nudów... kolejne pytanie z cyklu "co kupić". Oto sytuacja: mam w obudowie Athlona 64 3000+ na s.754, Radeona 9600, 2x512 MB DDR, SB Live i dysk Seagate 120 GB SATA. Komputer jest intensywnie używany do obliczeń numerycznych, wobec czego zasilacz będzie długo (kilka dni z rzędu nawet) obciążany maksymalnym poborem mocy przez CPU. W dodatku śpię w tym samym pokoju co komputer, wiec zależy mi na ciszy w nocy. Jaki zasilacz polecicie? Chciałbym móc go wykorzystać również po ewentualnej rozbudowie komputera (np. kupnie nowej karty graficznej czy nawet przesiadce na socket 939). Nie chcę wydać na zasilacz więcej niż, powiedzmy, 250 zł. Do tej pory głównie myślałem o Huntkey AP 350 W, ale rozczarowała mnie niska moc na linii 12 V (tylko 216 W). Czy macie lepsze propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez mam ten dylemat i nie wiem jaki model kupic :( mysle nad NeoTec Maximus 440W ale o nkosztuje 300 PLN :mur: a mam max na zasilke 250 PLN :angry: Dane mojego kompa znajduja sie w podpisie wiec nie bede ich pisal ponownie :) prosze o pomoc :oops:

PS.Troszke bede krecil procka i grafe ale nie na maksa :rolleyes:

Edytowane przez mikolajlala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez mam ten dylemat i nie wiem jaki model kupic :( mysle nad NeoTec Maximus 440W ale o nkosztuje 300 PLN  :mur:  a mam max na zasilke 250 PLN  :angry:  Dane mojego kompa znajduja sie w podpisie wiec nie bede ich pisal ponownie  :)  prosze o pomoc  :oops:

PS.Troszke bede krecil procka i grafe ale nie na maksa  :rolleyes:

1710642[/snapback]

Ja bym jednak dołożył i brał NeoTECa to bardzo dobra firma mam od nich zasilacz już rok i wszystko jest OK i cicho :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak dołożył i brał NeoTECa to bardzo dobra firma mam od nich zasilacz już rok i wszystko jest OK i cicho :)

1710764[/snapback]

oczywiscie nowa serie czyli Maksimus jest wiekszy wiatrak o 20 mm (140mm) tylko nie wiem czy kupic 380W czy 440W ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. sirius.pl, głośność jest max. 24 dB. Akurat by prawdę napisali :-)

To jak przyjdzie, to napisz jak się zachowuje pod max. obciążeniem, dobrze?

1711796[/snapback]

jak przyjdzie to oczywiscie ze ci dam odpowiedz :P ale czytalem ze glosnosc to 20~21 dB

Dam ci linka jak znajde bo wlansie przyszlem z pracy :( i czas ie polozyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie waham się pomiędzy Taganem U01 (pewnie 380W), a Topowerem P5/P6. Mogę wydać do 350 zł. Który byście polecili? Im cichszy, tym lepszy. Chodzi mi o głośność pod dużym obciążeniem, ale obciążać będzie głównie CPU/RAM/HDD, grafika nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi