kata strofa Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Witam, możecie już ziewać z nudów... kolejne pytanie z cyklu "co kupić". Oto sytuacja: mam w obudowie Athlona 64 3000+ na s.754, Radeona 9600, 2x512 MB DDR, SB Live i dysk Seagate 120 GB SATA. Komputer jest intensywnie używany do obliczeń numerycznych, wobec czego zasilacz będzie długo (kilka dni z rzędu nawet) obciążany maksymalnym poborem mocy przez CPU. W dodatku śpię w tym samym pokoju co komputer, wiec zależy mi na ciszy w nocy. Jaki zasilacz polecicie? Chciałbym móc go wykorzystać również po ewentualnej rozbudowie komputera (np. kupnie nowej karty graficznej czy nawet przesiadce na socket 939). Nie chcę wydać na zasilacz więcej niż, powiedzmy, 250 zł. Do tej pory głównie myślałem o Huntkey AP 350 W, ale rozczarowała mnie niska moc na linii 12 V (tylko 216 W). Czy macie lepsze propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajlala Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Ja rowniez mam ten dylemat i nie wiem jaki model kupic :( mysle nad NeoTec Maximus 440W ale o nkosztuje 300 PLN :mur: a mam max na zasilke 250 PLN :angry: Dane mojego kompa znajduja sie w podpisie wiec nie bede ich pisal ponownie :) prosze o pomoc :oops: PS.Troszke bede krecil procka i grafe ale nie na maksa :rolleyes: Edytowane 21 Października 2005 przez mikolajlala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Tagan TG380-U01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Ja rowniez mam ten dylemat i nie wiem jaki model kupic :( mysle nad NeoTec Maximus 440W ale o nkosztuje 300 PLN :mur: a mam max na zasilke 250 PLN :angry: Dane mojego kompa znajduja sie w podpisie wiec nie bede ich pisal ponownie :) prosze o pomoc :oops: PS.Troszke bede krecil procka i grafe ale nie na maksa :rolleyes: 1710642[/snapback] Ja bym jednak dołożył i brał NeoTECa to bardzo dobra firma mam od nich zasilacz już rok i wszystko jest OK i cicho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 AeroCool AeroPower 550W.Kosztuje niecale 300zl np. w zenfist.pl Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajlala Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Ja bym jednak dołożył i brał NeoTECa to bardzo dobra firma mam od nich zasilacz już rok i wszystko jest OK i cicho :) 1710764[/snapback] oczywiscie nowa serie czyli Maksimus jest wiekszy wiatrak o 20 mm (140mm) tylko nie wiem czy kupic 380W czy 440W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajlala Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 wlasnie kupilem NeoTEC 440W Maksimus za cene 299 PLN http://zenfist.pl/pID/166/neotec-maximus-440.html wszedzie ceny sa takie same ale tutaj nie placi sie za kuriera :P tylko 3 PLN za bezpieczna paczke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 I on rzeczywiście 19 dB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajlala Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 I on rzeczywiście 19 dB? 1711526[/snapback] no 20~21 dB ? wiec naprawde warto i sie nie nagrzewa :P a co do kupna to jeszcze go nie mam :( dopiero zamowilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) Wg. sirius.pl, głośność jest max. 24 dB. Akurat by prawdę napisali :-) To jak przyjdzie, to napisz jak się zachowuje pod max. obciążeniem, dobrze? Edytowane 21 Października 2005 przez rwerp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajlala Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Wg. sirius.pl, głośność jest max. 24 dB. Akurat by prawdę napisali :-) To jak przyjdzie, to napisz jak się zachowuje pod max. obciążeniem, dobrze? 1711796[/snapback] jak przyjdzie to oczywiscie ze ci dam odpowiedz :P ale czytalem ze glosnosc to 20~21 dB Dam ci linka jak znajde bo wlansie przyszlem z pracy :( i czas ie polozyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Dzięki ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Obecnie waham się pomiędzy Taganem U01 (pewnie 380W), a Topowerem P5/P6. Mogę wydać do 350 zł. Który byście polecili? Im cichszy, tym lepszy. Chodzi mi o głośność pod dużym obciążeniem, ale obciążać będzie głównie CPU/RAM/HDD, grafika nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Chyba Tagan, jak zdjęcia oglądałem to on jest tak upchany w tej obudowie, że to musi być dobre... :D Edytowane 24 Października 2005 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...