Skocz do zawartości
sanchoo

Problem Z Asus P4b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kupielm kompa na allegro Asus p4b; PIV 1,5 Ghz; 256 ram.. wszystkie podzespoły sprawdziłem, została mi tylko płyta i procek (moze to i aż;))

Komp się ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>, bios wszytsko ok... ale przy instalacji windowsa 2000 podaczas komunikatu "Konfiguracja sprzętu.." komp przestaje reagować. W Monitor Hardware na czerwono jest jakiś mały komunikat (nad obrotami wiatraczka). Wszystkie 10 przełączników (nie wiem jak je nawet nazwać; są w prawym dolnym rogu na niebieskum "pudełku")są ustawione na OFF - tak było a nie psoaidam żadnej instrukcji obsługi :(

Dzieki za pmoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze instrukcje sobie sciagnij ze strony Asusa, a po drugie w dziale Hardware Monitor ( BIOS tak ?) albo w dziale "obroty wiatraczkow" :lol: sa tez z reguly podawane napiecia, a pisz4esz ze cos jest na czerwono, ja nic nie chce narzucac ale moze to jakies napiecie jest za niskie/wysokie ? napisz jaki to na czerwono komunikat masz, no ale wiadomo > poustawiaj jak w instrukcji plytei wtedy zobacz, a tych przeloncznikow raczej na chybil trafil nie zmieniaj bo jak sie orientuje to sa one do ustawiec FSB i takie tam, jak bedziesz nimi manipulowal jak sie podoba to mozna uszk. sprzet, jak cos zle napisalem to prosze mnie poprawic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi