sanchoo Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Witam! Kupielm kompa na allegro Asus p4b; PIV 1,5 Ghz; 256 ram.. wszystkie podzespoły sprawdziłem, została mi tylko płyta i procek (moze to i aż;)) Komp się ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>, bios wszytsko ok... ale przy instalacji windowsa 2000 podaczas komunikatu "Konfiguracja sprzętu.." komp przestaje reagować. W Monitor Hardware na czerwono jest jakiś mały komunikat (nad obrotami wiatraczka). Wszystkie 10 przełączników (nie wiem jak je nawet nazwać; są w prawym dolnym rogu na niebieskum "pudełku")są ustawione na OFF - tak było a nie psoaidam żadnej instrukcji obsługi :( Dzieki za pmoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 zacząć możesz od sciagniecia takowej ze strony producenta. pozatym jak nie powiesz jakie masz komunikaty to nikt nie zgadnie ocb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 po pierwsze instrukcje sobie sciagnij ze strony Asusa, a po drugie w dziale Hardware Monitor ( BIOS tak ?) albo w dziale "obroty wiatraczkow" :lol: sa tez z reguly podawane napiecia, a pisz4esz ze cos jest na czerwono, ja nic nie chce narzucac ale moze to jakies napiecie jest za niskie/wysokie ? napisz jaki to na czerwono komunikat masz, no ale wiadomo > poustawiaj jak w instrukcji plytei wtedy zobacz, a tych przeloncznikow raczej na chybil trafil nie zmieniaj bo jak sie orientuje to sa one do ustawiec FSB i takie tam, jak bedziesz nimi manipulowal jak sie podoba to mozna uszk. sprzet, jak cos zle napisalem to prosze mnie poprawic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...