Skocz do zawartości
Kwiecień

AthlonXP 2000+ i Radeon9700Pro vs UT2003

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie, czy na w/w sprzęcie + 512DDR Ut2003 będzie chodził płynnie w 1280x1024, wszystko na full + AA 4x :?: Miałem brać P4 2.4 ale obcieli mi finanse :( Widziałem skalowanie procków na X-bit labs i sądze że XP2000+ nie wypadł tak źle w porównaniu do P4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku przecoeż ten P4@2,9 jest dużo szybszy od AMD XP 2000+. Zamiast kupować inną platworme sprzedaj procka kup 2,8 wykręc na 3,5 dokup Radka 9700Pro. Na to samo wyjdzie (finansowo) a będziesz miał sprzęt o niebo lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram Robertcik`a

Jeżeli chcesz wiedzieć jak Ci będzie chodził to wystarczy poszukac testów R9700 w necie. Tego jest pełno!

Uważam, że będzie ładnie chodziło. Radek ma sybki AA, jest ogólnie b. wydajny, a proc nie ma większego znaczenia w 1280x1024.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie na tym co w podpisie chodzi na full-a i sie nie tnie :D

Na której planszy jesteś w ut2003 bo na pewno nie dalej niż konies teamdeathmach. jak będzesz dalej to docenisz nieposiadanie 512ram. z 256 nie idzie po prostu grac. chyba, ze w 640x480.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tylko 256MB i mi sie nie tnie w trakcie gry. Tylko dlugo musze czekac przy wczytywaniu. Gram w 800x600 bo dalej to nie ma sensu z moim sprzetem. Doszedlem do srodka BR i utknalem na Bifrost bo mimo 2,5 godzin grania wynik 0:0 :cry:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Moim kompie chodzi na 1024*768 wszystko na full i sie nie tnie.

Wiec instaluj i graj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

No jasne yhy tak tak. na gf 1 ddr on jest minimalnie szybszy od gf 2 mx

1024/768 wszytko na max i plynnie hahah przesadziles jak milem gf2 ti mocno podkreconego to na medium/ high detalach pol takich pol takich i 800/600 dalo sie grac na niektorych mapach od 32 do 45 klatektyle ze procek na 1,9. na innych mapaach spadalo do 20 klatek wiec niemow ze na wolniejszym procku 2 razy wolniejszej grafie nic sie nietnie....

WMozesz wprowadzic kogos w blad przeczyta ktos o podobnym configu i sie zalamie ze mu sie tnie w 800/600 ........... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie, czy na w/w sprzęcie + 512DDR Ut2003 będzie chodził płynnie w 1280x1024, wszystko na full + AA 4x  :?:  Miałem brać P4 2.4 ale obcieli mi finanse  :( Widziałem skalowanie procków na X-bit labs i sądze że XP2000+ nie wypadł tak źle w porównaniu do P4.

Spokojnie taki AXP styknie :) , pozatym pozniej wsadzisz Bartona , ktory zmiecie P4 :) i bedziesz zadowolony , pozatym AXP tez mozna podkrecic .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak u mnie smiga 1280x1024x32 wszystko na full ale oprocz 4xAA czasami jak sie nagromadzi duzo obiektow to troszkie zwolni ale jest to zwolnieni ktore nie przeszkadza bo po pierwsze krotko trwa a po drugie jest bardzo slabo zauwazalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem w prawdzie jak sie przedstawia ut2k3 w full wersji ale w demo pamietam ten benchmark. Jak ustawilem AA quincunx to mialem taki sam wynik jak bez AA. W demo gralem na full detalach w 1024x768x32 z AA quin i anizox4. Moze full jest bardziej wymagajaca od dema, a jezeli nie to na tym sprzecie co chcesz kupic bedzie smigac az milo. Tylko pogratulowac takiej gotowki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...