ZIBI_PL Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 witam. niebardzo wiedzialem w jakim dziale to napisac wiec daj to tu (jesli zle to prosze o przeniesienie watku) mam AMD 1800 XP Palomino FSB 133 mhz, Płyta głowna EPOX nForce 2, dwie kosci ram - jedna 256MB 233Mhz druga 256MB 400 Mhz, dysk Baracuda 40GB, i karta grafiki PALIT FX5200 128mb 128bit , zasialacz jakis standardowy 300w chcialbym zrobic jakis upgrade kompa. niemam zaduzo kasy ale: a)na 100% zmninie ta slabsza kosc na 400 (bedzie na przyszlosc) b)zmiana grafiki na 6600GT c)zmiana proca na cos mocniejszego Zastanawiam sie tylko czy chlodzenie z mojego procka podola nowemu np. 3200 barton ?? (procek w windzie ma ok 40*). Druga sprwa to czy zasialacz pociagnie to wszytko lub chociazby sama karte ?? Co proponujecie ? moze inna karte, proca lub cosik innego, lepsza karta gorszy procek ? (dodam ze wymiana plyty glownej niewchodzi w gre ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Przede wszystkim zmień zaslacz zanim zroibsz jaki kolwiek ruch ;) co do proca zastanwił bym sie czy pakować sie w bartona 3200. hyba lepiej kupic płyte Gigabyte K8NE jakiegos sempa 64 i grake to ten 6600 GT może byc lub jak wolisz X800GT (ja bym bral chyba modowalnego X800GT ;)) Stara plyta i proca sprzedajesz razem z wentylem ;) powinno wyjsc podobnie a znacznie bardziej przyszłosciowo IMO. Edytowane 22 Października 2005 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 nie warto juz dokladac do socket A, za bartona zaplacisz tyle samo co za semprona 64bit (ktore podobno ladnie sie kreca) a wydajnosc przemawia raczej za sempronem reszte masz w poscie wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 no tak ale sprzedajac plyte glowna, karte i proca to ile moge za to dostac ? wie ktos moze ile sa warte moje czesci ? 1000 zl starczylby na to wszystko ?? watpie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 no tak ale sprzedajac plyte glowna, karte i proca to ile moge za to dostac ? wie ktos moze ile sa warte moje czesci ? 1000 zl starczylby na to wszystko ?? watpie :( 1712662[/snapback] od czego masz allegro?? zobacz po ile taki sprzet chodzi i bedziesz mial porownanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...