Skocz do zawartości
ZIBI_PL

Upgrade Amd

Rekomendowane odpowiedzi

witam. niebardzo wiedzialem w jakim dziale to napisac wiec daj to tu (jesli zle to prosze o przeniesienie watku)

mam AMD 1800 XP Palomino FSB 133 mhz, Płyta głowna EPOX nForce 2, dwie kosci ram - jedna 256MB 233Mhz druga 256MB 400 Mhz, dysk Baracuda 40GB, i karta grafiki PALIT FX5200 128mb 128bit , zasialacz jakis standardowy 300w

chcialbym zrobic jakis upgrade kompa. niemam zaduzo kasy ale:

a)na 100% zmninie ta slabsza kosc na 400 (bedzie na przyszlosc)

b)zmiana grafiki na 6600GT

c)zmiana proca na cos mocniejszego

Zastanawiam sie tylko czy chlodzenie z mojego procka podola nowemu np. 3200 barton ?? (procek w windzie ma ok 40*). Druga sprwa to czy zasialacz pociagnie to wszytko lub chociazby sama karte ??

Co proponujecie ? moze inna karte, proca lub cosik innego, lepsza karta gorszy procek ? (dodam ze wymiana plyty glownej niewchodzi w gre )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim zmień zaslacz zanim zroibsz jaki kolwiek ruch ;)

co do proca zastanwił bym sie czy pakować sie w bartona 3200.

hyba lepiej kupic płyte Gigabyte K8NE jakiegos sempa 64 i grake to ten 6600 GT może byc lub jak wolisz X800GT (ja bym bral chyba modowalnego X800GT ;))

Stara plyta i proca sprzedajesz razem z wentylem ;)

powinno wyjsc podobnie a znacznie bardziej przyszłosciowo IMO.

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ale sprzedajac plyte glowna, karte i proca to ile moge za to dostac ? wie ktos moze ile sa warte moje czesci ? 1000 zl starczylby na to wszystko ?? watpie :(

1712662[/snapback]

od czego masz allegro?? zobacz po ile taki sprzet chodzi i bedziesz mial porownanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi