fren Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 chcę kupić drukarkę i zastanawiam się między Canonem IP 4000 a EPSONEM R220. zalezy mi na jakości wydruków i niskich kosztach eksploatacji. ponoć jakosc wydruku bedzie lepsza na Epsonie, a koszty eksploatacji dość podobne. slyszalam tez ze epson ma lepsze oprogramowanie. ale w internecie jest zdecydowanie więcej opinii dotyczących Canona (raczej b. pozytywne) zupelnie nie mogę się zdecydować, pomocy ;) pozdr, Aga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Zderkiewicz Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 chcę kupić drukarkę i zastanawiam się między Canonem IP 4000 a EPSONEM R220. zalezy mi na jakości wydruków i niskich kosztach eksploatacji. ponoć jakosc wydruku bedzie lepsza na Epsonie, a koszty eksploatacji dość podobne. slyszalam tez ze epson ma lepsze oprogramowanie. ale w internecie jest zdecydowanie więcej opinii dotyczących Canona (raczej b. pozytywne) zupelnie nie mogę się zdecydować, pomocy ;) pozdr, Aga Witam. Miałem ten sam problem kiedyś i wtedy wybrałem HP. Aktualnie skończył misię Epson photo 830 u ale po takiej eksploatacj to możliwe. Aktualnie kupiłem nowgo epsona właśnie photo r 220 a to z prostego względu ekonomicznego drukownia nie chodzi wcale o zamienniki bo jak chcesz drukowć fotografie to mają wyglądać jak fotki z foto labu. Zamiennikami tego nie da się osiągnąć. Ten stary epson pracował na atramentch ze stałym zasilaniem firmy OCP. Kupujesz flaszki z atramentm podłączsz CFS i to wszystko. Jak przeliczysz koszt wydruku tosię zdziwisz. Teraz do R 220 zakupię atramenty VanSon Colour dostępne w firmie www.gelex.pl w cenie chyba 48.0zł za 125 ml. jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć na temat CFS pisz do mnie na priva : zdero@op.pl lub poszkaj w googlach wystarczy wpisać epson cfs i otwirzą się stronki jest tam też taki system do canona ale nie do wszystkich. Polska stronka to "Romtek" pozdrawiam Andrzej Zderkiewicz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...