AragornPL Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Witam! Właśnie planuje złożenie pierwszego własnego WC, w związku z tym zacząłem sie rozglądać za względnie tanimi chłodnicami i wylookałem to: http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1060 http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=412 Która z nich lepsza? Mi sie bardziej podoba ta pierwsza, ale nie o wygląd tutaj chodzi... ps. Jaki kupić cichy wentylator 120mm na nią (którąś z nich), nie będzie latał na 12v tylko na gdzieś tak na połowe regulatora Pentagramowskiego, ma kosztować nie więcej niż 40zł... Taki mały OT: Jaki rozmiar węży wybrać - ja myśle o tym standardowym (gdzieś było napisane) ale Wy może macie inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 chłodnice to bym wziął tego black watera bo to to samo co freezer tyle że tańsze teraz, wentyl to akasa amber, węze 9/12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) co do chłodnicy to zgodzę się z przedmówcą, ze lepiej wybrać tańszą... a co do wentyla, to weź też pod uwagę thermaltake 120mm albo fandera 120mm - może przy 12v nie, ale przy nieco skręconych obrotach - na prawdę potrafią być niesłyszalne, a przy tym dosyć dmuchają. co do węży - imo im mniejsze tym lepsze. nawet 8/10 mogą być. pozdrawiam! edit: jeszcze jedno: ten Tt kosztuje ~30zł na allegro / sklepy netowe, fander chyba kilka złotych więcej .. 39zł? jakoś tak... obydwa godne polecenia. Edytowane 24 Października 2005 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) ten tt cichy jest dopiero przy 3,5v tak jak kyniek ma ;) Edytowane 24 Października 2005 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gared Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Odnośnie wiatraka zerknij tutaj prezentuje się znakomicie - czy lepiej niż Akasa zadecyduj sam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Ale przeciez to są dwie te same chłodniczki. Freezer to to samo co Black Water. Tyklo ze ten tańszy to jeszcze po promocyjnej cenie tak jak u Samhaina było na Realitynet. Jezeli na cooling.pl jeszcze mają promocje to bierz, ale sie upewnij, że cena aktualna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Odnośnie wiatraka 1716721[/snapback] Nad Fanderem od dłuższego czasu sie zastanawiam - bo to produkcja ZenFista, więc może być ciekawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 eeee co gadacie :P TT jest cichy na ok 5V - wiem wiem, każdy pojęcie ciszy ma własne. No ale ja albo jestem juz głuchy albo co :P Polecam TT. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) eeee co gadacie :P TT jest cichy na ok 5V - wiem wiem, każdy pojęcie ciszy ma własne. No ale ja albo jestem juz głuchy albo co :P Polecam TT. Pozdrawiam 1717045[/snapback] ja powiem tak: nei wiem na ile V, w tej chwili podpięte mam tego TT pod reg. obr. pentagrama, i przy <1000 obr/min nie słychać go (gdy komp na ziemi, a ja przy biurku siedzę); jego max to ~1300obr/min, wiec trochę go sciszyć trzeba... (czego nei zawsze da sie zrobić z "hałasem" dysku w idle :-| ... ) Edytowane 25 Października 2005 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...